Πάτρα: Επιχειρηματίες εστίασης «καρφώνουν» συνάδελφό τους - Φοβούνται γενικό λοκ ντάουν αν συνεχίσει… τον χαβά του

Ο ΣΚΕΑΝΑ στέλνει μήνυμα στα μέλη του να συμμορφωθούν

Η απόφαση της κυβέρνησης για lockdown μετά τα μεσάνυχτα σε ορισμένες περιοχές της χώρας μεταξύ αυτών Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, απόφαση που ισχύει για το σύνολο των καταστημάτων εστίασης, προκάλεσε έντονη ανησυχία στους καταστηματάρχες της Πάτρας.

Το γεγονός πως η Αχαϊα μέχρι χθες δεν είχε σοβαρά και πολλά κρούσματα δεν σημαίνει ότι αποκλείεται το ενδεχόμενο ενός «ξεσπάσματος» του covid 19 και στην Πάτρα. Αλλωστε η Δυτική Ελλάδα ήταν η πρώτη περιοχή στην χώρα με μαζικά κρούσματα κορονοϊού, ενώ στο Νοσοκομείο Ρίου είχαμε και τον πρώτο νεκρό, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μανώλη Αγιομυριανάκη από την Αμαλιάδα.

Οι εικόνες σε γνωστό κλαμπ της Πάτρας με τον νεαρόκοσμο να χορεύει ακατάπαυστα μέχρι το ξημέρωμα, έγιναν αρχικά viral μέσω των social media. Δεκάδες stories κυκλοφόρησαν στο instagram και το facebook από το συγκεκριμένο μαγαζί δείχνοντας τον έναν… πάνω στον άλλον!  Και φυσικά το επαναλαμβανόμενο αυτό γεγονός προκάλεσε την έντονη ανησυχία των υπολοίπων οι οποίοι δηλώνουν πως «για να κονομήσει ενας καταστηματάρχης… κινδυνεύουμε όλοι οι υπόλοιποι με λουκέτο»! 

Και έχουν απόλυτο δίκιο καθώς αν παραητηρηθεί αύξηση κρουσμάτων στην Αχαϊα και ειδικά από νεαρόκοσμο, θα κλείσουν τα πάντα. Εστω και αν σε όλα τα εστιατόρια τηρούνται αποστάσεις, ενώ και σε κλαμπ ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες των λοιμωξιολόγων και δεν επιτρέπουν τους ορθίους!

Σε κάθε πελάτη… αντιστοιχεί και ένα σκαμπό! Είναι χαρακτηριστικό πως το περασμένο Σάββατο, επώνυμος πατρινός επιχείρησε να μπει σε κατάστημα στο τέρμα των Βραχνεϊκων και δεν του επέτρεψαν την είσοδο (παρότι τον γνωρίζουν… και οι πέτρες) επειδή δεν υπήρχε άδειο σκαμπό! Την ίδια ώρα σε κατάστημα στο αρκτικό διαμέρισμα… γινόταν πανικός!

Επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης τα έχουν βάλει ανοιχτά πλέον (με δηλώσεις τους και στο διαδίκτυο) με τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, στέλνοντάς του μηνύματα πως «θα τον θεωρήσουν υπεύθυνο αν πάμε σε γενικό λοκ ντάουν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, επειδή αυτός… δεν τηρεί τα μέτρα και όλοι μα όλοι οι πελάτες του… διασκεδάζουν όρθιοι και χορεύουν… ο ένας πάνω στον άλλον!

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο ΣΚΕΑΝΑ ο οποίος στέλνει μήνυμα στα μέλη του να συμμορφωθούν ώστε να περάσουμε την συγκεκριμένη κρίση… όσο πιο αναίμακτα γίνεται.

Διαβάστε επίσης