Οι skincare συνήθειες που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα

Τα τρια βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθεί ευλαβικά

Ενώ η κληρονομικότητα και το DNA μας παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του δέρματός μας, καθοριστικοί παράγοντες για ένα υγιές δέρμα είναι οι συνήθειές μας και ο τρόπος ζωής μας. Η διακοπή του καπνίσματος, μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, ο επαρκής ύπνος και η κατανάλωση άφθονου νερού μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά στο δέρμα μας, ειδικά όταν συνδυάζονται με μια σωστή ρουτίνα περιποίησης.

Ο τύπος της επιδερμίδας μας, η εποχή και η ηλικία μας επηρεάζουν τις ανάγκες που έχει η επιδερμίδα μας, όμως υπάρχουν τρεις βασικές skincare συνήθειες που πρέπει να ακολουθεί ευλαβικά κάθε γυναίκα. Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι αυτές.

 

*Ο καθαρισμός

Αν παραλείπουμε τον καθαρισμό της επιδερμίδας μας αυτή γίνεται επιρρεπής στις φλεγμονές, στα μαύρα στίγματα, στη θαμπή όψη, αλλά και στην πρόωρη γήρανση. Φροντίζουμε, λοιπόν, να πλένουμε 2 φορές την ημέρα (μία το πρωί και μία το βράδυ) το πρόσωπό μας, επιλέγοντας ένα ήπιο καθαριστικό που σέβεται το pH της επιδερμίδας μας. Ειδικά ο βραδινός καθαρισμός χρειάζεται έξτρα προσοχή προκειμένου να αφαιρέσουμε αποτελεσματικά κάθε ίχνος μακιγιάζ. Επομένως, αφού ξεπλύνουμε το πρόσωπό μας, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, ώστε το καθαριστικό προϊόν να φτάσει πραγματικά στους πόρους του δέρματος.

 

*Η ενυδάτωση

Αφού έχουμε πλύνει το πρόσωπό μας, σειρά έχει η ενυδάτωση της επιδερμίδας μας. Μάλιστα, 1-2 φορές την εβδομάδα μπορούμε να κάνουμε απολέπιση στο πρόσωπό μας, ώστε να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα και έτσι να απορροφηθούν καλύτερα στη συνέχεια τα προϊόντα ενυδάτωσης που θα εφαρμόσουμε.

Όσον αφορά στην ενυδάτωση της επιδερμίδας μας, ο κανόνας είναι να ξεκινάμε από τις πιο λεπτόρρευστες συνθέσεις καταλήγοντας στις πιο παχύρρευστες, ώστε να πετύχουμε ένα αποτελεσματικό layering. Ξεκινάμε, λοιπόν, με ένα serum, συνεχίζουμε με την ενυδατική και ολοκληρώνουμε με το λάδι προσώπου. Ακόμη κι αν σας ακούγεται υπερβολική όλη αυτή η διαδικασία, φροντίστε τουλάχιστον να εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα ώστε να αποκαταστήσετε τον υδρολιπιδικό φραγμό της επιδερμίδας σας.

Να θυμάστε ότι ακόμη κι αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεστε ενυδάτωση, αφού αν παραλείψετε την ενυδατική σας, το δέρμα σας θα αφυδατωθεί και θα καταλήξει να εκκρίνει περισσότερο σμήγμα, το οποίο με τη σειρά του θα οδηγήσει σε αυξημένη λιπαρότητα. Απλά φροντίστε να επιλέξετε μια ελαφριά σύνθεση που δεν φράζει τους πόρους του δέρματος.

 

*Το αντηλιακό

Μπορεί τώρα που ο ήλιος καίει να θεωρείτε δεδομένη την εφαρμογή αντηλιακής κρέμας προτού βγείτε έξω, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια συνήθεια που πρέπει να έχουμε όλον τον χρόνο, ειδικά στην ηλιόλουστη Ελλάδα.

Έως και το 80% της ηλιακής ακτινοβολίας μπορεί να περάσει μέσα από τα σύννεφα, οπότε αν πιστεύετε ότι είναι εντάξει να παραλείψετε την αντηλιακή σας κρέμα μια συννεφιασμένη μέρα, θα πρέπει να το σκεφτείτε ξανά. Σκεφτείτε ότι το χιόνι αντανακλά έως και το 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πρόκλησης βλάβης από τον ήλιο. Μάλιστα, όσο υψηλότερο είναι το υψόμετρο, τόσο μεγαλύτερη είναι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, επομένως το αντηλιακό είναι ζωτικής σημασίας ακόμη κι αν πηγαίνουμε για σκι.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης