Κύπρος: Άλλα 11 κρούσματα Covid19 - Πέντε σε νοσοκομείο

Έντεκα θετικά κρούσματα περιλαμβάνονται στα σημερινά αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για τη νόσο Covid-19 στην Κύπρο, σε σύνολο 3.314 νέων εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τέσσερα από τα κρούσματα προσήλθαν και ελέγχθηκαν με δική τους πρωτοβουλία, εκ των οποίων τα δύο έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό. Το πρώτο κρούσμα αφορά άτομο κυπριακής καταγωγής με ταξιδιωτικό ιστορικό στην Αγγλία, χωρίς συμπτώματα. Το δεύτερο είναι επίσης άτομο κυπριακής καταγωγής που έκανε το τεστ ιδιωτικά λόγω συμπτωμάτων. Το τρίτο κρούσμα είναι ελληνικής καταγωγής, μόνιμος κάτοικος Κύπρου που έκανε το τεστ ιδιωτικά, χωρίς συμπτώματα. Το τέταρτο άτομο έχει καταγωγή από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κι έχει πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό στο Ντουμπάι, χωρίς συμπτώματα.

Το πέμπτο κρούσμα προέκυψε από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων, κατά τη β΄ και γ΄ φάση του. Εργάζεται σε επιχείρηση, η θέση του δεν αφορά σε εξυπηρέτηση πολιτών, ενώ δεν έχει συμπτώματα.

Τα υπόλοιπα έξι κρούσματα εντοπίστηκαν από τη διαδικασία της ινχηλάτησης. Τέσσερα από τα άτομα αυτά είναι από το cluster κρούσματος που ήρθε από τις ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο cluster έχει μέχρι σήμερα συνολικά 30 κρούσματα, κάτι που δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να μεταδοθεί ο ιός από ένα και μόνο άτομο που δεν τήρησε την καραντίνα και τα μέτρα.

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.233.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται σε θάλαμο πέντε ασθενείς σε σταθερά καλή κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ