Αυτοκτόνησε η Daisy Coleman - Ο βιασμός και το Netflix

«Η Daisy αγωνίστηκε για χρόνια, πάλευε με τους δαίμονές της»

Η Daisy Coleman η 23χρονη κοπέλα που είχε βιαστεί από συμμαθητή της στα 14 της χρόνια και η τραγική της ιστορία είχε γίνει ντοκιμαντέρ στο Netflix με τον τίτλο «Audrie and Daisy», έβαλε τέλος στη ζωή της την Τρίτη, 4 Αυγούστου.

Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε η μητέρα του άτυχου κοριτσιού Melinda Moeller Coleman, μέσω Facebook. «Ήταν η καλύτερη μου φίλη και μια καταπληκτική κόρη. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτήν. Μακάρι να μπορούσα να έδιωχνα τον πόνο της. Δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει αυτό που της έκαναν εκείνα τα αγόρια», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της.

Ο θάνατος της κοπέλας έρχεται οκτώ χρόνια αφότου η ίδια η Coleman κατηγόρησε ένα συμμαθητή της στο γυμνάσιο για σεξουαλική επίθεση, όταν ήταν 14 ετών, στο Μιζούρι των Ηνωμένων Πολιτειών.

autoktonise-i-daisy-coleman-i-istoria-tis-eixe-ginei-ntokimanter-sto-netflix.jpg

Ο μαθητής, Matthew Barnett, συνελήφθη και κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση, ωστόσο, οι κατηγορίες αποσύρθηκαν δύο μήνες αργότερα, καθώς ο εισαγγελέας της κομητείας Nodaway δήλωσε ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία.

Ο δικηγόρος του Barnett είπε ότι ο πελάτης του συνεργάστηκε με τις αρχές και υποστήριξε ότι το σεξ ήταν συναινετικό. Εν τέλει ο Barnett ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε δύο χρόνια επιτήρησης, ενώ η μητέρα της Coleman δήλωσε τότε πως η οικογένεια της είχε δεχτεί απειλές, αλλά και ότι την απέλυσαν από τη δουλειά της.

Η Coleman εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ του Netflix «Audrie and Daisy» το 2016, το οποίο επικεντρώθηκε στη σεξουαλική επίθεση, το επακόλουθο τραύμα της εμπειρίας και την παρενόχληση κατά της οικογένειά της.

Το ντοκιμαντέρ ανέφερε, επίσης, την ιστορία της Audrie Pott, μιας 15χρονης που φέρεται να βιάστηκε σε ένα πάρτι και μερικές μέρες αργότερα αυτοκτόνησε.

Το ντοκιμαντέρ κέρδισε ένα βραβείο Peabody ως «μια ειλικρινής και σπαρακτική ιστορία σεξουαλικής επίθεσης και των επιπτώσεων που μπορεί να έχει στις νέες ζωές».

SafeBAE: «Η Daisy αγωνίστηκε για χρόνια, πάλευε με τους δαίμονές της»

Η SafeBAE, μια οργάνωση που ιδρύθηκε από την Coleman με αποστολή τον τερματισμό των σεξουαλικών επιθέσεων μεταξύ των μαθητών, δήλωσε ότι σοκαρισμένη και λυπημένη από την απώλεια.

«Όπως γνωρίζουν όλοι οι υποστηρικτές μας, η Daisy αγωνίστηκε εδώ και πολλά χρόνια για να ξεπεράσει την επίθεσή της και να αποτρέψει τη μελλοντική σεξουαλική βία μεταξύ των εφήβων. Ήταν η αδερφή μας σε αυτό το έργο και μεγάλο μέρος της κινητήριας δύναμης πίσω από αυτό», έγραψε η οργάνωση στο Twitter. «Είχε πολλούς δαίμονες, τους αντιμετώπιζε και τους ξεπερνούσε όλους, αλλά όπως γνωρίζετε η θεραπεία δεν είναι εύκολη. Πάλεψε όσο περισσότερο μπορούσε», πρόσθεσε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

 

Διαβάστε επίσης