Η Deutsche Bank κατέθεσε στην Εισαγγελία της Νέας Υόρκης «ύποπτους» λογαριασμούς του Ντ.Τράμπ

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ευρώπη και μια από τις πιο εύρωστες στον κόσμο, είναι μια από τους βασικούς πληροφοριοδότες των εισαγγελέων της Νέας Υόρκης οι οποίοι πραγματοποιούν έρευνα για πιθανή φοροδιαφυγή στις επιχειρήσεις ιδιοκτησίας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Το ενδιαφέρον των δικαστικών και ανακριτικών αρχών της Νέας Υόρκης στρέφεται κυρίως στα στοιχεία των τραπεζικώβν λογαριασμών που κατέχει σε διάφορες μεγάλες τράπεζες του κόσμου ο Αμερικανός Πρόεδρος, ερευνώντας την πιθανή ύπαρξη «κρυφών καταθέσεων», που θα μπορούσαν να οδηγήσουν μακροπρόθεσμα στην ποινική δίωξη και καθαίρεση του Τράμπ από το αξίωμά του. αναζητώντας ύποπες συναλλαγές και παραποιημένα στοιχεία στα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Την Πέμπτη δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times ανέφερε πώς ένας από τους πιο σημαντικούς μάρτυτες στους οποίους κατέφυγαν οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης για τη συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων ήταν ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός.

Συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας του Μανχάταν, Cyrus Vance, ζήτησε από τη διοίκηση της Deutsche Bank να δοθούν στην εισαγγελία οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του Τραμπ, των οκτώ τελευταίων ετών.

Κατόπιν επανειλλημένων κλητεύσεων η διοκηση της τράπεζας συμμορφώθηκε,καταθέτωντας τα σχετικά έγγραφα.

Η έρευνα των δικαστικών αρχών στρέφεται κυρίως στα προσωπικά και εταιρικά φορολογικά στοιχεία του Αμερικανού Προέδρου τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 

Πάντως προς το παρόν οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά σχετικά με πιθανή ύπαρξη ύποπτων συναλλαγών των πληρεξούσιων δικηγόρων του Τραμπ που έχουν να κάνουν κυρίως με το χρηματισμό γυναικών οι οποίες φέρονται να έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο παρελθόν, προκειμένου να μην αποκαλύψουν το «σκοτεινό του παρελθόν.

Επίσης ερευνώνται καταθέσεις προσώπων οι οποίοι ανήκαν στον στενό επαγγελματικό κύκλο του Αμερικανού Προέδρου στο παρελθόν οι οποίες  - σύμφωνα με πληροφορίες  - κάνουν όγο για «εκτεταμένη και παρατεταμένη εγκληματική συμπεριφορά στον Οργανισμό Τραμπ.