Η πραγματικότητα διαψεύδει τον Τραμπ: 110 μαθητές στην πολιτεία του Μισισίπι σε καραντίνα

Έξι από αυτούς και ένα μέλος του προσωπικού σχολείου θετικοί στον ιό

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να τόνιζε μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News την αναγκαιότητα να ανοίξουν τα σχολεία το φθινόπωρο στις ΗΠΑ, διαβεβαιώνοντας ότι «τα παιδιά πρακτικά δεν μολύνονται από τον νέο κορονοϊό», ωστόσο η πραγματικότητα ήρθε να τον διαψεύσει.

Πάνω από 110 μαθητές στάλθηκαν στα σπίτια τους και συστήθηκε στους ίδιους και στους γονείς τους να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες, καθώς 6 από αυτά και ένα μέλος του προσωπικού στο σχολείο τους διαγνώστηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό, μετέδωσαν χθες (05/08) αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο Τέιλορ Κουμπς, εκπρόσωπος της διεύθυνσης εκπαίδευσης της περιφέρειας Κόρινθ, εξήγησε στο CNN ότι 116 μαθητές κρίθηκε πως αποτελούσαν «στενές επαφές» ενός από τα κρούσματα κορονοϊού και συστήθηκε να τεθούν σε καραντίνα.

Σε επιστολή της που μεταφορτώθηκε στο Facebook χθες, η διεύθυνση τόνιζε πως το σχολείο έκανε ιχνηλάτηση επαφών και συνέστησε σε όποιον είχε έρθει σε στενή επαφή με τους ανθρώπους που επιβεβαιώθηκε ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 να παραμείνει σε απομόνωση για 14 ημέρες.

Το προσωπικό και οι μαθητές υποβάλλονται καθημερινά κατά την προσέλευσή τους στο κτίριο του σχολείου σε θερμομέτρηση, ενώ το διδακτικό και το υπόλοιπο προσωπικό καλείται να ενημερώνει αν παρουσίασε συμπτώματα μόλυνσης τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το CNN.

Η σύσταση της διεύθυνσης εκπαίδευσης στο προσωπικό, τους γονείς και τους εθελοντές είναι να φορούν μάσκες στα σχολικά κτίρια, ενώ παροτρύνονται οι δάσκαλοι να φορούν μάσκα σε όλες τις περιοχές με κοινό εκτός από όταν διδάσκουν ή συνομιλούν με τους μαθητές τους.

Οι παραδόσεις μαθημάτων με φυσική παρουσία ξανάρχισαν στην περιφέρεια την 27η Ιουλίου, βάσει του σχολικού προγράμματος. Οι μαθητές στην περιφέρεια ανέρχονται σε 2.700.

Η Σερένα Ουίλιαμς εργάζεται ώστε όλα τα παιδιά να έχουν προστατευτική μάσκα

Σχεδόν την ίδια ώρα, η διάσημη τενίστρια, Σερένα Ουίλιαμς (Serena Williams), δίνει το δικό της αγώνα, ώστε όταν επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία να παραμείνουν υγιή εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Η επαγγελματίας του τένις και μαμά, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Bella + Canvas, τη National School Board Association και την Scholastic, για να παράσχουν 4,25 εκατομμύρια μάσκες και εκπαιδευτικό υλικό σε 115.000 σχολεία στις ΗΠΑ.

«Μέσω του προγράμματος #MasksForKids, τα σχολεία έχουν γρήγορη πρόσβαση σε προσιτές μάσκες και εκπαιδευτικό υλικό», έγραψε σε ανάρτηση της στο Instagram.

«Εκτός από τη δωρεά 4,25 εκατομμυρίων μασκών, μια άλλη μάσκα θα δωριθεί για καθεμία από αυτές που αγόρασαν τα σχολεία. Είμαι ευγνώμων που μπορώ να βοηθήσω τα σχολεία μας σχετικά με αυτόν τον τρόπο και που μας δόθηκε η ευκαιρία να εξυπηρετήσουμε τόσους πολλούς μαθητές», συμπλήρωσε.

Μακριά ακόμη για μια συμφωνία για το νέο οικονομικό πακέτο βοήθειας

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, δήλωσε χθες (05/08) ότι ο Λευκός Οίκος και οι ηγέτες των Δημοκρατικών βρίσκονται αρκετά μακριά στις συνομιλίες για το νομοσχέδιο σχετικά με το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά της πανδημίας COVID-19.

Η ηγεσία των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, αλλά και οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου εμφανίστηκαν χθες, να σκληραίνουν τη στάση τους για την κατάρτιση του πλαισίου που θα έχει το νομοσχέδιο για το νέο οικονομικό πακέτο εκκίνησης της αμερικανικής οικονομίας, κατά των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα πρέπει να τερματιστούν στα τέλη της εβδομάδας, χωρίς να διαφαίνεται η επίτευξη συμφωνίας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά από σχεδόν δύο ώρες συνομιλιών, ότι οι Δημοκρατικοί είναι αποφασισμένοι να επιτύχουν συμφωνία σε ένα νομοθετικό πακέτο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των Αμερικανών που έχουν κλονιστεί οικονομικά, από τους περιορισμούς που εφαρμόστηκαν για μήνες.