Αίγιο: Θέμα ημερών η έναρξη δρομολογίων του πλοίου προς Άγιο Νικόλαο

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΩΚΙΔΑ

Θέμα ημερών είναι πλέον η επανέναρξη δρομολογίων του φεριμπότ «Παναγιά Τρυπητή», από το Αίγιο προς για τον Αγιο Νικόλαο Φωκίδας και αντίστροφα, κάτι που τοποθετείται χρονικά, αμέσως μετά από ένα καθοριστικό (να και τυπικό) έλεγχο του πλοίου και σίγουρα μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Έγινε η επιθεώρηση του Φ/Β, από ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας, που ήταν επιτυχής και οι γειτονικοί δήμοι σε Αίγιο και Δωρίδα προσπαθούν να ενεργοποιήσουν δημόσιους φορείς και επιχειρηματίες, οι οποίοι καλούνται μέσω διαφημιστικής τους προβολής εντός του πλοίου να ενισχύσουν οικονομικά τη γραμμή, πετυχαίνοντας την απαραίτητη βιωσιμότητα και τη μονιμότητα των δρομολογίων στον Κορινθιακό.

Ηδη, υπάρχουν πληροφορίες της «ΠτΔ» ότι οι δύο δήμοι και οι Περιφέρειες Δυτικής και Στερεάς Ελλάδας, η ΔΗΚΕΠΑ κ.ά. έχουν διαθέσει χορηγικά από 5.000 ευρώ για να προβάλλουν δράσεις, τοπία κ.ά.

Ο πρόεδρος του ΔΛΤ Βασίλης Χριστόπουλος, δηλώνει αισιόδοξος ότι «σε λίγες μέρες η γραμμή θ' αρχίζει να λειτουργεί» και καλεί όλους να κάνουν ότι μπορούν για να καθιερωθεί, αφού όπως πιστεύει, «αν κάτι συμβεί και κολλήσει, τότε θα χαθεί για πάντα».

Ο εκ των μετόχων της ιδιοκτήτριας εταιρίας του Φ/Β «Παναγιά Τρυπητή» Κώστας Τρογιάννος, μιλώντας αποκλειστικά στην «ΠτΔ» δείχνει να ελπίζει σε έμπρακτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των δήμων. «Το ρίσκο που αναλαμβάνουμε είναι πολύ μεγάλο. Αν είναι να ξεκινήσει η γραμμή και να μπαίνουμε μέσα, δεν έχει νόημα.
Εφόσον όλα πάνε καλά, αυτή την εβδομάδα θ' ανακοινωθούν όλες οι λεπτομέρειες για τα δρομολόγια.

Πηγή: Εφημερίδα "Πελοπόννησος"
 

Διαβάστε επίσης