Γουλβς-Ολυμπιακός: Ώρα πρόκρισης για τους ερυθρόλευκους στην Αγγλία

 

Για να επαναλάβει το θρίαμβο του Λονδίνου κόντρα στην Άρσεναλ, ταξίδεψε ο Ολυμπιακός στην Αγγλία ώστε να αντιμετωπίσει τη Γουλβς για τον επαναληπτικό του 1-1 και να διεκδικήσει την πρόκρισή του στους «8» του Europa League.

Κόντρα στη Γουλβς βρέθηκε κοντά σε ακόμα μια μεγάλη επιτυχία,  παίζοντας για περισσότερα από 60 λεπτά με παίκτη λιγότερο, καθώς στο 29′ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Σεμέδο, αλλά δεν λύγισε. Την κοίταξε στα μάτια και προηγήθηκε στο 54’ με τον Ελ Αραμπί, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη, με την αγγλική ομάδα να ισοφαρίζει στο 67’ με ένα τυχερό γκολ του Νέτο.

Ήταν 12 Μαρτίου, όταν οι ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον Πειραιά, κι από τότε ο Ολυμπιακός πέτυχε τους στόχους εντός συνόρων, κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά προκρίθηκε και στον τελικό του κυπέλλου.

Από την άλλη πλευρά η Γουλβς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του αγγλικού πρωταθλήματος, καθώς ηττήθηκε την τελευταία αγωνιστική από την Τσέλσι και έμεινε στην 7η θέση. Έτσι, το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό αποκτά πλέον άλλο χαρακτήρα για την ομάδα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, καθώς η κατάκτηση του Europa League αποτελεί το μόνο τρόπο να συνεχίσει και του χρόνου την ευρωπαϊκή της πορεία.

Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» έφτασε νωρίς εχθές το πρωί στο «Ελ. Βενιζέλος» και οι παίκτες φορούσαν μάσκες με το έμβλημα του Ολυμπιακού και ακολουθώντας τα μέτρα ασφαλείας. Στην αποστολή βρίσκεται και ο Σεμέδο, παρότι είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ματς. Ωστόσο, θα είναι διαθέσιμος για το επόμενο παιχνίδι σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός πάρει την πρόκριση για τους «8». Και για το λόγο αυτό ταξίδεψε με την υπόλοιπη ομάδα. Αντίθετα, στην Αθήνα έμεινε ο γκολκίπερ Ζοζέ Σα, ο οποίος είναι και ο μεγάλος απών από την κρίσιμη μάχη των Πειραιωτών.

Η αποστολή του Ολυμπιακού απαρτίζεται από τους: Αλέν, Μπα, Μπουχαλάκη, Καφού, Σισέ, Ελ Αραμπί, Ελαμπντελαουί, Φορτούνη, Γκασπάρ, Γκιλιέρμε, Χασάν, Καραργύρη, Λοβέρα, Καμαρά, Μαρτίνη, Μασούρα, Παπαδόπουλο, Ραντζέλοβιτς, Σεμέδο, Σουρλή, Τοροσίδη, Τσιμίκα, Τζολάκη, Βαλμπουενά, Ξενιτίδη.

Διαβάστε επίσης