Europa League: Κατέκτησε το εισιτήριο για το final 8 η Ίντερ, 2-0 τη Χετάφε

 

 

Η εμπειρία, η ποιότητα και η «φανέλα» της Ίντερ, «μίλησαν» στον νοκ-άουτ αγώνα με τη Χετάφε για τους «16» του Europa League κι οδήγησαν τους Μιλανέζους στη νίκη με 2-0 και στην πρόκρισή τους στους «8» της διοργάνωσης.

Το -υποχρεωτικά- μονό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες (λόγω της αλλαγής στο format που προκλήθηκε από τη «συμπίεση» στο αγωνιστικό καλεντάρι, έπειτα την πανδημία του κορωνοϊού) πραγματοποιήθηκε στο ουδέτερο «Veltins Arena» του Γκεζελγκίρχεν, με τους «νερατζούρι» να σκοράρουν ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, παίρνοντας τη νίκη που τους χάρισε την είσοδό τους στο Final-8 και στον προημιτελικό της 10ης Αυγούστου στο Ντίσελντορφ, με τον νικητή του «ζευγαριού» Ρέιντζερς-Λεβερκούζεν (έχει ξεκάθαρο προβάδισμα η Μπάγερ).

Ο Λουκάκου στο 33’ και ο Έρικσεν στο 82’, σημείωσαν τα δύο γκολ της ιταλικής ομάδας, με τη Χετάφε να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 75’ να φέρει το ματς στα όσα με το άστοχο πέναλτι του Μολίνα (άουτ).

 

Πρόκριση με δύο νίκες για τη Γιουνάιτεντ

Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «ζευγάρωνε» τις νίκες της επί της Λίντσερ, επικρατώντας με 2-1 και πλέον θα συναντήσει την Κοπεγχάγη του Ζέκα στον προημιτελικό της 10ης Αυγούστου στην Κολωνία.

Οι Λίνγκαρντ και Μαρσιάλ σημείωσαν τα δύο γκολ των «κόκκινων διαβόλων», ενώ η αυστριακή ομάδα προηγήθηκε στο 55’ με τέρμα του Βιέζινγκερ.

 

Nωρίτερα η Κοπεγχάγη και η Σαχτάρ Ντόνετσκ έγιναν οι πρώτες δύο ομάδες που εξασφάλισαν το εισιτήριο για το Final-8, καθώς επικράτησαν αμφότερες με 3-0 σκορ των Μπασακσεχίρ και Βόλφσμπουργκ, αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα των αγώνων ρεβάνς της φάσης των «16» του Europa League έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων ματς):

Σαχτάρ (Ουκρανία) - Βόλφσμπουργκ (Γερμανία) 3-0

(89', 90'+3' Μοράες, 90'+1' Σόλομον)

Α' αγ. 2-1: Προκρίθηκε η Σαχτάρ με συνολικό σκορ 5-1

Κοπεγχάγη (Δανία) - Μπασακσεχίρ (Τουρκία) 3-0

(4', 52' πέν. Γουίντ, 62' Φαλκ)

Α' αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Κοπεγχάγη με συνολικό σκορ 3-1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) - Λίντσερ (Αυστρία) 2-1

(57' Λίνγκαρντ, 88' Μαρσιάλ - 55' Βιέζινγκερ)

Α' αγ. 5-0: Προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με συνολικό σκορ 7-1

Λεβερκούζεν (Γερμανία) - Ρέιντζερς (Σκωτία) 6/8 (3-1)

Βασιλεία (Ελβετία) - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία) 6/8 (3-0)

Γουλβς (Αγγλία) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 6/8 (1-1)

Τα αποτελέσματα των μονών νοκ-άουτ αγώνων των «16» του Europa League, είναι τα ακόλουθα:

Ίντερ (Ιταλία) - Χετάφε (Ισπανία) 2-0

(33' Λουκάκου, 83' Έρικσεν)

Προκρίθηκε η Ίντερ στο Final-8 με σκορ 2-0

Σεβίλλη (Ισπανία) - Ρόμα (Ιταλία) 6/8

Διαβάστε επίσης