Συμφωνία 7 ΠΑΕ να μην υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος

 

Επτά ΠΑΕ της Super League, ανάμεσά τους οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, συμφώνησαν μετά τη σημερινή τους συνάντηση να μην υπογράψουν την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος, εάν δεν εξασφαλιστούν όλες οι ομάδες με τηλεοπτικό συμβόλαιο ενόψει της νέας περιόδου.

Το «τηλεοπτικό τοπίο» παραμένει «θολό» και στην πρόσφατη συνεδρίαση των μελών του συνεταιρισμού ήταν το κύριο θέμα της ατζέντας, με δεδομένο ότι υπάρχει μείζον ζήτημα πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος.

Την Τετάρτη (5/08) πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επτά ΠΑΕ και συγκεκριμένα των εκπροσώπων των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Βόλου, Λαμίας, Ξάνθης, ΟΦΗ, Παναιτωλικού που έθεσαν επί τάπητος το θέμα των τηλεοπτικών.

Όλοι δεσμεύτηκαν ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ομάδων και να τηρηθεί ο υγιής ανταγωνισμός, δεν θα εγκρίνουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος, σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν τηλεοπτικά συμβόλαια για όλες τις ΠΑΕ της Super League.

Με αυτό τον τρόπο, οι προαναφερθείσες ομάδες, κατέστησαν σαφές πως επιθυμούν να θέσουν τις βάσεις για ένα πρωτάθλημα χωρίς ανισότητες, επιδιώκοντας να επανέλθει η Λίγκα σε καθεστώς κεντρικής τηλεοπτικής διαχείρισης, από την σεζόν 2021-22. Κι αυτό αφορά ακόμη και τις ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλιστεί...

Η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε:

«Οι ομάδες: ΒΟΛΟΣ – ΛΑΜΙΑ – Α.Ο. ΞΑΝΘΗ – Ο.Φ.Η. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ –ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – Π.Α.Ο.Κ., μετά τη σημερινή συνάντηση αποφάσισαν και δεσμεύθηκαν ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ομάδων και η τήρηση του υγιούς ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα δεν θα εγκρίνουν την προκήρυξη του επόμενου πρωταθλήματος, σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν τηλεοπτικά συμβόλαια για το σύνολο των ομάδων της Super League 1.

Απώτερη επιδίωξη των ανωτέρω ομάδων είναι από την αγωνιστική περίοδο 2021 – 22 να επανέλθει η Super League σε καθεστώς Κεντρικής Τηλεοπτικής Διαχείρισης».