Καίγεται δάσος στην Αλεξανδρούπολη

 

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση κατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε στις 13.30 στην Τοπική Κοινότητα Τριφυλλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δασαρχείου Σουφλίου, για στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 40 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και από αέρος ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Η φωτιά καίει σε δάσος με μεικτή βλάστηση, χαμηλή με πεύκα, δρυς και αείφυλλα πλατύφυλλα, σε περιοχή βόρεια του οικισμού Τριφυλλίου στο ύψωμα «Αγάπη» και σε απόσταση η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και βάση των μέχρι στιγμής δεδομένων δεν απειλεί κατοικίες. 

 Στην επιχείρηση οριοθέτησης και κατάσβεσης της πυρκαγιάς, έχουν ήδη κληθεί και θα συνδράμουν από αέρος και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Πετζετέλ και εφόσον κριθεί απαραίτητο από την πυροσβεστική και μηχανήματα της Π.Ε. Έβρου», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Έβρου και αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς.

Συμπληρώνει ότι «με τον αυριανό δείκτη επικινδυνότητας πυρκαγιάς στο 4, έχει εκδοθεί ήδη απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δρυμούς και σε σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα για εκδήλωση φωτιάς».

Σημειώνεται ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν ξεπερνούν τα 3 μποφόρ.