Χ. Γώγος: Τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν γρήγορα – Ανησυχία από τη διασπορά του κορονοϊού

05/08/2020 | 09:18

Ανησυχία προκαλεί στους ειδικούς η χαλάρωση και η διασπορά του ιού όπως είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος.

Τα χθεσινά κρούσματα να ανέβασαν τον δείκτη R στο 1, είπε ο κ. Γώγος, και είναι κάτι που ανησυχεί τους ειδικούς ιδιαίτερα, καθώς φαίνεται η επιδημία να έχει ανοδική τάση.

«Είμαστε σε φάση που τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν γρήγορα», τόνισε και προσέθεσε πως αυτή η εβδομάδα είναι κρίσιμη.

Επίσης, ανέφερε ότι ενδέχεται να υπάρξει και κλιμάκωση στα μέτρα αν συνεχιστεί αυτή η ανοδική τάση.

Βασικό πρόβλημα παραμένει το θέμα με τους ασυμπτωματικούς φορείς του ιού. Αποτελεσματικό μέτρο δεν υπάρχει, όπως εξήγησε.

«Ο ολιγοσυμπτωματικός είναι περισσότερο μεταδοτικός από τον τελείως ασυμπτωματικό», επεσήμανε ο κ. Γώγος μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Σχετικά με τη έξαρση του ιού λόγω της κινητικότητας των νέων που δεν τηρούν τα μέτρα ο καθηγητής είπε πως «η περίοδος αυτή είναι η περίοδος των νέων. Είναι δεδομένο ότι κυρίως οι νέοι μεταδίδουν τον κοροναϊό.»

Πρέπει να βρούμε έναν αποτελεσματικότερο τρόπο επικοινωνίας μαζί τους, ανέφερε ο καθηγητής.

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Θλίψη για τον θάνατο του “γάτου” Νίκου Παπαδημητρόπουλου

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Σήμερα το τελευταίο αντίο στον περιφερειακό σύμβουλο Άρη Τηλιγάδη, που “έφυγε” μετά από μάχη με ασθένεια

“Bγήκαν” μαχαίρια έξω από νυχτερινό κέντρο – Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο κέντρο της Πάτρας

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο – Εκτινάχθηκε ο οδηγός της μηχανής – ΦΩΤΟ