Ολοένα και ανεβαίνει η επισκεψιμότητα στον Όλυμπο!

 

Ολοένα και περισσότερους φίλους, οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν διακοπές στη δροσιά, μακριά από την πολυκοσμία, συγκεντρώνει ο Όλυμπος, στη σκιά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Μέσα στον Ιούλιο, η επισκεψιμότητα στο «βουνό των θεών» επανήλθε στα προ Covid-19 επίπεδα.

Το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών στον Όλυμπο, σχεδόν τα δύο τρίτα, προέρχεται κάθε χρόνο από διάφορες χώρες του κόσμου, από 70 διαφορετικές εθνικότητες κατά μέσο όρο.

Η Covid-19 άλλαξε φέτος την ανθρωπογεωγραφία των επισκεπτών, όχι όμως και τον αριθμό τους. Τουλάχιστον μέχρι την περασμένη εβδομάδα, το 85-90% όσων ανέβαιναν στο βουνό ήταν Έλληνες.

Την τελευταία δεκαετία, η επισκεψιμότητα στον Όλυμπο έχει αυξηθεί κατά 200%. «Με το που βάλαμε το κλειδί στο καταφύγιο, η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη. Δεν έχουμε πού να βάλουμε τον κόσμο», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Στύλλας, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Μιχάλη, διαχειρίζονται εδώ και 17 χρόνια το καταφύγιο «Χρήστος Κάκκαλος».

Τα μέτρα προστασίας λόγω του κορωνοϊού μέσα στα καταφύγια είναι αυστηρά, με μειωμένη πληρότητα, όπως απαιτούν οι συνθήκες, αλλά ο κόσμος βρίσκει «καταφύγιο» στα αντίσκηνα. Το τελευταίο Σαββατοκύριακου του Ιουλίου, το Οροπέδιο των Μουσών «φιλοξένησε» 62 αντίσκηνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ