Κλέλια Ρένεση: Οι διακοπές με την κόρη της στη Ζάκυνθο και η δημόσια καταγγελία

Ένα καλοκαιρινό διάλειμμα από την «Μουρμούρα» έκανε η Κλέλια Ρένεση (τηλεοπτική Καίτη Κίτσο) και βρέθηκε στην όμορφη Ζάκυνθο μαζί με την κόρη της, την 14 μηνών Κοραλία της.

Μαμά και κόρη απόλαυσαν τον ήλιο και τη θάλασσα στην ιδιαίτερη πατρίδα της ηθοποιού και επισκέφτηκαν το πάρκο φιλοξενίας ζώων στο νησί, το Askos Stone Park Zakynthos. Η ηθοποιός, μάλιστα, αποκάλυψε πως μαγεύτηκε από τον τρόπο που φρόντιζαν και προστάτευαν τα ζωάκια σε αυτό το πάρκο και κατήγγειλε το γεγονός πως το κράτος δεν βοηθά και δεν στηρίζει τέτοιες πολύτιμες πρωτοβουλίες.

«Πολύ σπάνια επισκέπτομαι πάρκα που εκθέτουν ζώα, γιατί πάντα θλίβομαι και θυμώνω για την εκμετάλλευση και τις συνθήκες φιλοξενίας των ζώων – εκθεμάτων. Άκουσα πολύ καλά λόγια για το Askos Stone Park Zakynthos και είπα να δοκιμάσω κάτι που είχα ορκιστεί ότι δεν θα ξαναέκανα», έγραψε αρχικά η Κλέλια Ρένεση.

Και συνέχισε: «Προς μεγάλη μου έκπληξη, χάρηκα αφάνταστα που στο χωριό μου, στην γειτονιά μου συγκεκριμένα, υπάρχει ένα τέτοιο πάρκο με τόσο σεβασμό προς το περιβάλλον και τα ζώα, με τόση αγάπη φτιαγμένο και τόσο μεράκι. Ατελείωτα στρέμματα με κάθε λογής χλωρίδα, τοπική κ γκεστ σταρ, πανέμορφα ελάφια να βόσκουν ανέμελα χωρίς περιορισμούς σε όλη την έκταση, χωρίς κανένας να τα εξαναγκάζει να σταθούν κάπου, χωρίς κλουβιά, χωρίς πρέπει, χωρίς να τους φέρονται σαν να ναι σε τσίρκο. Πανέμορφα πόνυ, γελάδια, κατσίκια κ πρόβατα κάποιας ποικιλίας που μου διαφεύγει, επίσης λεύτερα κ ξένοιαστα, χελώνες, ρακούν, παγόνια πανέμορφα, κότες, κοκόρια, γαλόπουλα, κουνέλια κτλ.. όλα σαν συμμορία στο σωστό σημείο.

Όλα καμωμένα με πολύ μεράκι. Και χωρίς ΚΑΜΙΑ δημόσια επιδότηση ή βοήθεια. Αυτές πάνε σούμπιτες στα πολυξενοδοχεία που μαστίζουν το νησί και καταστρέφουν όλες τις ακτές και το γεωφυσικό του κάλλος. Και στο πάρκο που αναδεικνύει όλη αυτήν την ομορφιά του τόπου, τίποτα.

Είναι να μην τους βγάζεις το καπέλο;! Μόνοι τους τα κατάφεραν, μόνοι τους παλεύουν. Λυπηρά όλα αυτά, αλλά την απουσία της δημόσιας μέριμνας την γνωρίζουμε καλά.

Αυτό που δεν γνώριζα, ήταν που έχανα τόσο καιρό το πρωινό καφεδάκι μου μαζί με τα ελαφάκια. Και την ωραιότερη μαρμελάδα δαμάσκηνο.

ΥΣ: Η Κοραλίτσα δεν σταμάτησε να τσιρίζει από χαρά με τα ρακούν…»