Ζωή Ράπτη: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Υγείας

 

Η Ζωή Ράπτη, βουλευτής Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών, αναλαμβάνει πλέον τη θέση της υφυπουργού Υγείας, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που αποφάσισε ο πρωθυπουργός.

Η Ζωή Ράπτη, όπως αναφέρει στο βιογραφικό της, γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού

ΣΠΟΥΔΕΣ

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο με διάκριση Master of Laws (LLM with honours) in International Commercial Law στο University of Kent at Canterbury της Μεγάλης Βρετανίας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Είναι δικηγόρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας με ειδίκευση σε θέματα δικαίου του περιβάλλοντος και της χωροταξίας.

Έχει χειριστεί με επιτυχία σημαντικές υποθέσεις για την διάσωση κοινοχρήστων χώρων σε πολλές περιοχές στην χώρα μας, μεταξύ των οποίων και της αναδασωτέας έκτασης των Τουρκοβουνίων στο Ψυχικό.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Έχει δεκαεξαετή θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ψυχικού (1998-2014) καθώς και εκλεγμένη εκπρόσωπος στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Έχει διατελέσει νομική σύμβουλος της Γ.Γ. Ολυμπιακών αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή και νομική σύμβουλος του Υπουργείου Υγείας στο Πρόγραμμα Υποστήριξης Μεταρρύθμισης Υγείας στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (2010- 2015).

Ήταν υποψήφια στις Ευρωεκλογές με την Νέα Δημοκρατία το 2014 και στις Βουλευτικές Εκλογές στην Β΄ Περιφέρεια Αθηνών το 2015.

Από το 2016 μέχρι το 2019 διετέλεσε Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας – Κόμματος και μέλος των Τομέων Υγείας και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Μάιο 2019 ορκίστηκε Βουλευτής της ενιαίας Β’ Αθηνών στη θέση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στις 17 Ιουλίου 2019 ορκίστηκε βουλευτής Bουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών Βόρειου Τομέα με τη Νέα Δημοκρατία.

Μέχρι σήμερα ήταν Αναπληρωτής Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Ν. Δημοκρατίας