Σπιράλ: Προκλητικές αστοχίες στα νομικά πρόσωπα του Δήμου

«Ανικανότητα, ανεπάρκεια, αδιαφορία ή αλαζονία;»

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΣΠΙΡΑΛ:

Το δεύτερο δεκαπενθημερο του Ιουλίου ήταν μια δύσκολη περίοδος για τη Δημοτική Αρχή, που μοιάζει να χάνει, τελευταία, το βηματισμό της. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις ατυχών χειρισμών και προκλητικών αστοχιών παρατηρήθηκαν σε όλα σχεδόν τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Πατρέων. Αφορμή για τα παραπάνω έδωσαν οι εξής διαπιστώσεις:

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός απέτυχε να διεκπεραιώσει τη διανομή προσκλήσεων για τη συναυλία που είχε προγραμματιστεί να γίνει στον αρχαιολογικό χώρο της Βούντενης, τη νύχτα της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Ο συνωστισμός των ενδιαφερόμενων, ο τρόπος διανομής που επιλέχτηκε και η έλλειψη συντονισμού και παρακολούθησης της διαδικασίας οδήγησαν σε ακραία φαινόμενα που εξέθεσαν τη διοίκηση και προσέβαλαν το κοινό. Η δε εκδήλωση, δυστυχώς, δεν έγινε κατορθωτό να φιλοξενηθεί στο χώρο για τον οποίο προοριζόταν.

Ο ΚΟΔΗΠ προχώρησε στην απόλυση εργαζομένων του, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαώσεις. Ο Πρόεδρος του εξάλλου αναλώθηκε σε ανακοινώσεις εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, επιστρατεύοντας ενίοτε και ψέματα, αντί να υπερασπιστεί τις ενδιαφερόμενες και να συνεργαστεί με τη νομική υπηρεσία του Δήμου, προκειμένου να αποφευχθεί αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη. Οι φιλεργατικές διακυρήξεις πήγαν περίπατο.

Ο Καρναβαλικός Οργανισμός αποφάσισε να διακόψει την επικοινωνία του με τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού, μια επαφή που διαρκούσε για δεκαετίες. Αντ’ αυτού, ζητά να κατατεθούν γραπτές προτάσεις «για τη λειτουργία του χώρου που θα στεγάσει τους δημιουργούς καρναβαλικών αρμάτων και κατασκευών», απευθύνοντας δημόσιο κάλεσμα «προς κάθε ενδιαφερόμενο», υποτιμώντας επιδεικτικά όσους κατέχουν και αρμοδιότητα και εμπειρία και γνώση.

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, τέλος, ετοιμάζεται να υποδεχτεί τις εργασίες αποκατάστασης του Θεάτρου «Απόλλων», που επιτέλους δρομολογήθηκαν, την ίδια στιγμή, όμως, δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία προσωρινής επισκευής των βανδαλισμών που έχει υποστεί το κτίριο, ούτε καν προτίθεται να βάψει τους τοίχους του, που έχουν καταντήσει… ακαλαίσθητοι πίνακες ανακοινώσεων. Στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, εξάλλου, έχουν πυκνώσει τελευταία οι φωνές που μιλάνε για «οικογενειοκρατία» στις δράσεις του.

Το σπιράλ αναρωτιέται αν όλες αυτές οι δυσλειτουργίες οφείλονται σε ανικανότητα, σε μειωμένη επάρκεια πολιτικού δυναμικού, σε επίδειξη αδιαφορίας από τους διοικούντες ή απλά αποτελούν αποτέλεσμα μιας διάχυτης αλαζονίας που δικατέχει πλέον έντονα τη δημοτική αρχή.

 

Διαβάστε επίσης