Κορονοϊός: Τέσσερα κρούσματα στον Ελληνικό Στρατό

02/08/2020 | 16:24

Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν στρατιώτες και στέλεχος του Ελληνικού Στρατού, την ώρα που στις υγειονομικές Αρχές της χώρας έχει σημάνει συναγερμός μετά την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων.

Την περασμένη εβδομάδα είχε εντοπιστεί θετικό κρούσμα στο Στρατόπεδο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Ο στρατιώτης ήταν σχεδόν ασυμπτωματικός και μόνο η απώλεια όσφρησης αποτέλεσε το μοναδικό στοιχείο που τον οδήγησε στο ιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από COVID-19.

Ακολούθησε ιχνηλάτηση των επαφών του νεαρού, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό ακόμα δύο στρατιώτες, αλλά και ένα στέλεχος που είχε έρθει σε επαφή με τον πρώτο στρατιώτη που νόσησε.

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν τα τέσσερα κρούσματα στο στρατόπεδο του Στεφανοβικείου, επισημαίνουν, ωστόσο, πως η κατάσταση τόσο των νεαρών στρατιωτών όσο και του στελέχους είναι πολύ καλή και μέχρι στιγμής δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Παρακολουθούνται στενά από τους ιατρούς και βρίσκονται σε καραντίνα.

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής