Κορονοϊός: 207 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 69χρονος – Η κατανομή των κρουσμάτων στη χώρα

02/08/2020 | 14:44

 

Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον κορονοϊό στη χώρα μας καθώς σήμερα Κυριακή κατέληξε ένας 69χρονος στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

Ο κορονοϊός εξακολουθεί και είναι εδώ, αόρατος όμως πάντα επικίνδυνος και η λίστα με τους νεκρούς συνεχίζει να μακραίνει.

Τελευταίο θύμα ένας 69χρονος ο οποίος έχασε τη μάχη με τη ζωή στο νοσοκομείο “Σωτηρία”. Πλέον οι νεκροί στη χώρα μας που έχει επιφέρει ο κορονοϊός φτάνουν τους 207, ενω η ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων είναι έκδηλη.

Και αυτό γιατί χθες Σάββατο ανακοινώθηκαν 110 νέα κρούσματα και αμέσως χτύπησε καμπανάκι για την πορεία που ακολουθεί ο κορονοϊός στη χώρα μας και ο φόβος για νέο κύμα να είναι μεγάλος.

H ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορονοϊός: Τα 60 από τα 110 κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 110 νέα κρούσματα, τα 60 εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα. 33 από αυτά, συνδέονται με δύο προσδιορισμένες εστίες. Πρόκειται για την επιχείρηση στην Καβάλα και τον γάμο στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα:
– 9 κρούσματα βρέθηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας,
– 3 εισαγόμενα κρούσματα, προσήλθαν αυτοβούλως,
– 19 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– 37 κρούσματα είναι από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης (10 εκ των οποίων σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους).
– 23 κρούσματα είναι από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας και σχετίζονται με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, όπου υπήρξαν μαζικά κρούσματα.
– 6 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα 5 εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο

– 3 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
– 3  κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής. 
– 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.  
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας.
– Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.  

 

Μπήκαν στην Πάτρα οι αγρότες με τρακτέρ – Έκλεισαν την Περιμετρική, έβγαλαν με τα χέρια περιπολικό από το δρόμο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Ουρές οχημάτων στην Περιμετρική της Πάτρας – Κλειστός επ’ αόριστον ο δρόμος από τους αγρότες, πρόταση στο τραπέζι για κινητοποίηση στη Γέφυρα την Τρίτη (ΦΩΤΟ)

Σοκαριστικό τροχαίο στο κέντρο της Πάτρας: Ο δικυκλιστής εκφενδονίστηκε πάνω σε ΙΧ (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Αχαΐα: Το ΙΧ έφυγε από τον δρόμο – Ένας νεκρός, ένας τραυματίας

Ολυμπία Οδός: Το 2026 ξεκινά η προσπάθεια χρηματοδότησης για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα

Ένταση με οδηγό ΙΧ στο αγροτικό μπλόκο στην Κάτω Αχαΐα – Συγκρούστηκε με οχήματα και παραλίγο να παρασύρει πεζούς και μία αστυνομικό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

“Απόβαση” των αγροτών σήμερα στην Πάτρα – Δεκάδες τρακτέρ συγκεντρωμένα στον κόμβο Κουρλαμπά-Που υπάρχουν κλειστοί δρόμοι-ΝΕΟΤΕΡΑ-ΦΩΤΟ