Μυστικά ομορφιάς για να λάμπεις το καλοκαίρι

Ακόμα κι όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι μία δύσκολη περίοδος για να διατηρείσαι συνεχώς φρέσκια και δροσερή, λόγω της ζέστης και του ιδρώτα, όμως με μερικά μυστικά ομορφιάς θα καταφέρεις να δείχνεις λαμπερή ακόμα κι όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο.

Αντηλιακό
Το αντηλιακό πρέπει να γίνει ο καλύτερός σου φίλος αυτό το καλοκαίρι. Μην φύγεις από το σπίτι αν δεν βάλεις αντηλιακό προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας. Και μην ξεχνάς να το ανανεώνεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν θες να συνδυάσεις αντηλιακή προστασία με μακιγιάζ, προτίμησε ένα αντηλιακό με χρώμα που θα καλύπτει τις ατέλειες.

Σπρέι νερού
Φρόντισε να έχεις στην τσάντα σου ένα σπρέι νερού για να σε δροσίζει όποτε νιώθεις έντονη ζέστη. Ειδικά αν χρησιμοποιείς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, περπατάς πολύ ή γυμνάζεσαι, το σπρέι νερού είναι ένας εύκολος τρόπος να αντιμετωπίσεις έστω και στιγμιαία τον καύσωνα.

Αποσμητικό
Επειδή κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ιδρώνεις πολύ πιο εύκολα, μην ξεχνάς να ανανεώνεις συχνά το αποσμητικό σου. Απέφυγε τα έντονα αρώματα, αφού σε συνδυασμό με την ζεστή ατμόσφαιρα μπορεί να σου προκαλέσουν από ζάλη μέχρι λιποθυμία.

Καθαρισμός
Πολύ σημαντικό στην φροντίδα της επιδερμίδας σου είναι ο βραδινός καθαρισμός. Τα αδιάβροχα αντηλιακά παραμένουν στο δέρμα και αφήνουν υπολείμματα που φράζουν τους πόρους. Γι’ αυτό ο καλός καθαρισμός είναι απαραίτητος σε καθημερινή βάση.

Μαλλιά
Για να μην δεις τα μαλλιά σου να ξεραίνονται από τον ήλιο, καλό θα ήταν να τα προστατέψεις με ένα μαντήλι ή ένα καπέλο. Μην ξεχνάς να κάνεις συχνά μάσκα και να χρησιμοποιείς σαμπουάν για συχνό λούσιμο, αφού η συχνότητα που τα λούζεις το καλοκαίρι αυξάνεται. 

Ενυδάτωση
Λόγω ζέστης χάνεις πάρα πολλά υγρά το καλοκαίρι, γι΄αυτό μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου πίνοντας νερό και κάνοντας μάσκες ομορφιάς με φυτικά προϊόντα.

Διαβάστε επίσης