Χαρίτσης για αναδρομικά: Επιλογή Μητσοτάκη το κούρεμα 70% και ο αποκλεισμός 1,6 εκατ. συνταξιούχων

01/08/2020 | 08:31

 

«Να καταβάλει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους δίχως περικοπές» καλεί την κυβέρνηση σε δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, «οι περικοπές που έκανε ο κ. Βρούτσης το 2012 στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, στα δώρα και στα επιδόματα, είναι οριστικά αντισυνταγματικές».

«Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κουρέψει τα αναδρομικά σε ποσοστό άνω του 70%» υπογραμμίζει ο ίδιος, ενώ «1.600.000 δικαιούχοι, κυρίως χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν θα πάρουν απολύτως τίποτα». Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση «απαγορεύει τη δυνατότητα των συνταξιούχων να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν» και «αρνήθηκε να προβλέψει τα αναδρομικά να είναι αφορολόγητα, να μην συμψηφίζονται με άλλες οφειλές και να είναι ακατάσχετα». Ακολουθεί η πλήρης δήλωση:

“Για τρίτη συνεχόμενη μέρα η κυβέρνηση συνεχίζει να ψεύδεται για τα αναδρομικά των συνταξιούχων. Η απόφαση του ΣτΕ ήταν ξεκάθαρη. Οι περικοπές που έκανε ο κ. Βρούτσης το 2012 στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, στα δώρα και στα επιδόματα, είναι οριστικά αντισυνταγματικές. Και η ελληνική πολιτεία οφείλει να επιστρέψει στους συνταξιούχους όσα παράνομα παρακράτησε. Η κυβέρνηση όμως προσπαθεί να εξαπατήσει τους συνταξιούχους. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να κουρέψει τα αναδρομικά σε ποσοστό άνω του 70%. Μάλιστα, 1.600.000 δικαιούχοι, κυρίως χαμηλοσυνταξιούχοι, δεν θα πάρουν απολύτως τίποτα, λόγω της ταξικής μεροληψίας της κυβέρνησης. Και όχι μόνο αυτό. Η κυβέρνηση με την πρωτοφανή και προκλητική τροπολογία της απαγορεύει τη δυνατότητα των συνταξιούχων να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. Ακόμα όμως και οι λίγοι που θα τα πάρουν πετσοκομμένα, θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, αφού η κυβέρνηση αρνήθηκε να προβλέψει στην επίμαχη τροπολογία τα αναδρομικά να είναι αφορολόγητα, να μην συμψηφίζονται με άλλες οφειλές και να είναι ακατάσχετα. Οι μεθοδεύσεις αυτές είναι απαράδεκτες. Καλούμε την κυβέρνηση να καταβάλει τα αναδρομικά στους συνταξιούχους δίχως περικοπές και δίχως αλχημείες”.

Πάτρα: Νέος πρόεδρος στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ – Αλλαγή σκυτάλης μετά από χρόνια

Πάτρα: Θρήνος για 35χρονη από την Περιβόλα – Γέννησε το δεύτερο παιδάκι της και πέθανε 15 μέρες μετά!

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Αναπάντητα ερωτήματα για τον χαμό της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα – “Έφυγε” την ώρα που θήλαζε το μωρό της ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Επιτέθηκαν σε μεταφορέα με ΙΧ – Προσπάθησαν να εμβολίσουν την μοτοσικλέτα του και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν

Σοβαρό ατύχημα και χειρουργείο στο ΚΑΤ για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη – Αναρρώνει στο νοσοκομείο

Βαρύ πένθος για τον αιφνίδιο θάνατο της 35χρονης μητέρας από την Πάτρα που μόλις είχε γεννήσει – Τα πιθανά αίτια, συγκλονίζει η μητέρα της

Κατάρρευσε το σημείο που είχε υποστεί καθίζηση στην “111” – Αδύνατη η οδική σύνδεση της Δίβρης με την Πάτρα (ΦΩΤΟ)