Ποιος βουλευτής είπε να βοηθήσει ο Τομ Χανκς για την Αγία Σοφία

Προφανώς κάποιοι βουλευτές ζήλεψαν από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο μαζί με τον Τομ Χανκς και τη σύζυγό του.

Ετσι, σκέφτηκαν να τον καλέσουν στη Βουλή, προκειμένου με τη διεθνή αναγνωρισιμότητά του να βοηθήσει, όπως είπαν, στην υπόθεση της Αγίας Σοφίας.

Ο λόγος για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Θανάση Δαβάκη, ο οποίος πρότεινε -πολύ σοβαρά- ο κ. Χανκς να κληθεί στην Επιτροπή Ελλήνων της Διασποράς της Βουλής για να βοηθήσει με τα φιλελληνικά του αισθήματα τα εθνικά θέματα της χώρας.

«Ως πρόταση προς εσάς, κύριε Πρόεδρε, θα ήταν να συναντούσαμε τον πρόσφατα αποκτήσαντα την ελληνική ιθαγένεια, την ελληνική ιδιότητα, διεθνούς φήμης ηθοποιό, τον Τομ Χανκς, ο οποίος πλέον είναι ένας φιλέλληνας. Είναι ένας φιλέλληνας, ο οποίος με συγκεκριμένες δηλώσεις και συγκεκριμένη στάση έχει αποδείξει και τα φιλελληνικά αισθήματά του, αλλά έχει αποδείξει αυτό που λέει και το αρχαίο ρητό ότι “Ελληνες μπορούν να θεωρούνται πάντα οι της ημετέρας Παιδείας μετέχοντες”» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δαβάκης.

«Να τον χρησιμοποιήσουμε ως πρεσβευτή των εθνικών μας συμφερόντων»
Μάλιστα, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι με την παγκόσμια ακτινοβολία του ένας συνεπής και αυθεντικός φιλέλληνας, όπως ο Τομ Χανκς, θα μπορούσε να βοηθήσει, με μία απλή του δήλωση ή με κάποια άλλα στοιχεία τα οποία μπορεί να συζητήσει η Επιτροπή, για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας. «Θα πρότεινα, λοιπόν, καταληκτικά να συναντήσει η Επιτροπή μας τον Τομ Χανκς ή να τον καλέσει σε μία συνεδρίαση, μετά την έναρξη της φθινοπωρινής ενδεχομένως περιόδου και να πούμε ορισμένα πράγματα, τα οποία μπορούμε να διατυπώσουμε νωρίτερα σε μία επί τούτου συνεδρίαση, και ως τιμή και ως παρουσία αλλά και αποδεικνύοντας και αποδεχόμενοι ότι πλέον ο άνθρωπος αυτός αποτελεί έναν φιλέλληνα και ένα μέλος του απόδημου Ελληνισμού. Ας το πω σχηματικά, κύριε Πρόεδρε, αλλά, εν πάση περιπτώσει, εφόσον πλέον υπήρξε αυτή η εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας αποδοχή και αναγνώριση το θεωρώ έτσι. Να τον χρησιμοποιήσουμε ως έναν καλό πρεσβευτή, ο οποίος έχει μία ιδιαίτερη διεμβόλιση της κοινής γνώμης, λόγω της φήμης την οποία διαθέτει, και χρησιμοποιώντας μια παλαιά έκφραση, ως πρεσβευτή των ελληνικών, των εθνικών δικαίων, τα οποία πολλές φορές παραβιάζονται, πλήττονται από τη γείτονα» .