ΚΕΔΕ: Δυσαρέσκεια για την τροπολογία της Κυβέρνησης,σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Την έντονη αντίδραση της ΚΕΔΕ προκάλεσε η αιφνιδιαστική κίνηση του υπουργείου Εσωτερικών να καταθέσει στη Βουλή προς ψήφιση νέα τροπολογία σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα χρέη των δήμων προς τρίτους.

«Έπρεπε να έχει προηγηθεί διάλογος μεταξύ της Κεντρικής Διοίκησης και των Δήμων», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, εκφράζοντας με σαφή τρόπο την έντονη δυσαρέσκεια των δημάρχων σχετικά με τις επιλογές του υπουργείου Εσωτερικών.

Advertisement

«Μπροστά σ΄ ένα αμφίβολο και γεμάτο απρόοπτα και αντιξοότητες μέλλον δεν πρέπει να αφήσουμε τους Δήμους να καταρρεύσουν, να εμφανίσουν δημοσιονομικό έλλειμμα εκατομμυρίων ευρώ το 2021, να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πολιτών και να μην σταθούν ικανοί να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά τις χρηματοδοτικές δυνατότητες του ΕΣΠΑ και του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαστεργίου καλώντας την Πολιτεία έστω και καθυστερημένα να «καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναγνώρισε ότι ευθύνη των Δήμων είναι να μη δημιουργούν υπέρογκες ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς τρίτους και χρέη που είναι αδύνατον να καλυφθούν στο μέλλον.