Σύλληψη αρχαιοκάπηλου στην Πάτρα - Δεν ήταν μόνο τα νομίσματα... Ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα εντόπισαν οι έρευνες - Δείτε ΦΩΤΟ


    Σε συνέχεια του από 28-07-2020 Δελτίου Τύπου Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αναφορικά με τη σύλληψη 57χρονου ημεδαπού από στελέχη Κ.Λ. Πατρών/Τομέα Ασφαλείας – Ανάκρισης με τη συνδρομή στελεχών Α.Δ. Αχαΐας Υποδ. Ασφ. Πατρών, κατά παράβαση του Νόμου 3028/2002 «Περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομίας», υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διενεργήθηκαν κατ’ οίκον έρευνες, καθώς και έρευνες σε ιδιωτικά σκάφη ιδιοκτησίας του ανωτέρω συλληφθέντος με τη συνδρομή στελεχών Κ.Λ.Πειραιά/Τομέα Ασφάλειας-Ανάκρισης, Λ/Χ Σαρωνικού, Λ/Σ Σίφνου καθώς και αστυνομικού σκύλου Κ-9.
 

Στις προαναφερόμενες έρευνες, πλέον των διακοσίων ενενήντα εννέα (299) νομισμάτων [δεκαέξι (16) χρυσά - ενενήντα δύο (92) αργυρά - εκατόν ενενήντα ένα (191) χάλκινα], τα οποία χρονολογούνται από τον τρίτο (3ο) αιώνα π.Χ. έως και την περίοδο της τουρκοκρατίας και βρέθηκαν αρχικά στην κατοχή του συλληφθέντα χωρίς να διαθέτει τα προβλεπόμενα συνοδευτικά έγγραφα σχετικά με την κατοχή τους, με σκοπό την μεταφορά και την εξαγωγή τους από την Ελληνική Επικράτεια,   ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κάτωθι : 
-Ένα (01) πιστόλι τύπου GLOCK 19.
-Τρεις (03) γεμιστήρες.
-Εκατόν εβδομήντα ένα (171) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
-Τέσσερις (04) πλαστικές συσκευασίες περιέχουσες φυτικά αποσπάσματα
    ακατέργαστης κάνναβης (μ.β. 20,2 γρ.) .
-Πληθώρα νομισμάτων αρχαίων και ρωμαϊκών χρόνων, οθωμανικά καθώς
     και  σύγχρονης Ελλάδας.
-Είκοσι (20) μήτρες πιθανόν νομισμάτων.
-Τέσσερις (04) βυζαντινές σφραγίδες.
-Ένα (01)  χρυσό βυζαντινό νόμισμα σε μενταγιόν.
-Μια (01) εικόνα του Αγίου Γεωργίου, τέλη 19ου Αιώνα σε μεταξωτό πλαίσιο.
-Ένα (01) ζεύγος χρυσών ενωτίων.
-Ένας (01) βυζαντινός σταυρός πιθανόν λειψανοθήκη.
-Πληθώρα διαφόρων ιερατικών σκευών.
 

Διαβάστε επίσης