Εξετάζεται η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους

Για να ελεγχθούν τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού

Το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, δηλαδή ακόμα και στις εκκλησίες αλλά και στους χώρους εργασίας εξετάζουν οι ειδικοί επιστήμονες, για να ελεγχθούν τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", η επιτροπή των ειδικών Εμπειρογνωμόνων παρακολουθούν σε καθημερινή βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και όπως δήλωσε ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να προτείνουν την επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης των μασκών σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.

Χθες σε συνέντευξή του στον Realfm ο κ. Σύψας τόνισε ότι "Το καμπανάκι θα έπρεπε να το ακούν όλοι γιατί δυστυχώς εδώ και αρκετές ημέρες, εβδομάδες, έχουμε συνεχώς κρούσματα στις μεγάλες πόλεις. Είμαστε σε μια δύσκολη φάση με την έννοια ότι μπορεί αυτή η κατάσταση ανά πάσα στιγμή να εκτραπεί αν δεν προσέξουμε και αναφέρομαι στα μέτρα κοινωνικής απόστασης του ενός από τον άλλον. Είμαστε σε μια καλή επιδημιολογικά κατάσταση, μια από τις καλύτερες στον κόσμο, αλλά εμπνέει μεγάλη ανησυχία η διασπορά των κρουσμάτων. Είμαστε σε σημείο που δεν μπορούμε να εφησυχάσουμε και να πούμε ότι όλα είναι καλά, ότι το έχουμε υπό έλεγχο".

"Οι συνωστισμοί, οι συγχρωτισμοί, όταν είμαστε όλοι μαζί, όταν παραβιάζουμε τα μέτρα σε λεωφορεία και τα λοιπά ΜΜΜ, τότε έπειτα από 15 ημέρες βλέπουμε τα αποτελέσματα. Ο κορονοϊός δεν συγχωρεί κανένα λάθος, αυτή είναι η σκληρή αλήθεια. Το μήνυμα είναι ότι υπάρχει ο κορονοϊός και κυκλοφορεί ανάμεσα στους κατοίκους των μεγάλων πόλεων. Δεύτερον, στις μεγάλες πόλεις έχουμε μεγάλη συγκέντρωση, πυκνότητα πληθυσμού ανά τ.μ.. π.χ. η Κυψέλη έχει από τις μεγαλύτερες πυκνότητες πληθυσμού στην Ευρώπη και όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Πρέπει να είμαστε φοβερά προσεκτικοί" τόνισε. "Τα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό είναι μια ελεγχόμενη κατάσταση" σημείωσε και πρόσθεσε ότι "τα ορφανά περιστατικά στις πόλεις, κανείς δεν ξέρει πώς μολύνθηκαν αυτοί οι άνθρωποι και κανείς δεν ξέρει πώς κινήθηκαν σε ένα σημαντικό διάστημα ημερών. Είναι ένα επικίνδυνο μείγμα επαναλαμβάνω".

Διαβάστε επίσης