Η Ισπανία είναι μια ασφαλής χώρα διαβεβαιώνει η κυβέρνηση

Παρά την αναζωπύρωση της επιδημίας

Η ισπανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα Τρίτη πως η χώρα είναι «ασφαλής» για τους τουρίστες παρά τη σαφή αναζωπύρωση της επιδημίας που οδήγησε τη Γαλλία, τη Γερμανία και τη Βρετανία να συστήσουν στους πολίτες τους να αποφεύγουν τα ταξίδια σε ορισμένες περιοχές ή στην επαναφορά τοπικών lockdown.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα εμπιστοσύνης», δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρία Χεσούς Μοντέρο. Η Ισπανία είναι «ένας ασφαλής προορισμός που έχει προετοιμαστεί και έχει ενισχυθεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ιό και τις νέες εστίες», πρόσθεσε, έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Όσοι επισκέπτονται συχνά τη χώρα μας γνωρίζουν πως μια από τις δυνάμεις μας είναι η ποιότητα του συστήματος υγείας μας», δήλωσε η Μοντέρο.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είχαμε μια καλή (υγειονομική) κατάσταση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας», είπε ακόμη.

Η Ισπανία, που καταγράφει επισήμως περισσότερους από 28.400 θανάτους από την πανδημία, έχει δει τις τελευταίες εβδομάδες μια απότομη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων.

Λόγω αυτής της αναζωπύρωσης της επιδημίας, η Γαλλία συνέστησε την Παρασκευή στους πολίτες της να μην μεταβαίνουν στην Καταλονία, ενώ η Γερμανία συνέστησε σήμερα να αποφεύγονται τα «μη απαραίτητα» ταξίδια και τα ταξίδια για τουριστικούς λόγους προς την Αραγονία, την Καταλονία και τη Ναβάρα.

Από την πλευρά του, το Λονδίνο επανέφερε την Κυριακή μια καραντίνα 14 ημερών σε όλους τους ταξιδιώτες από την Ισπανία, ένα μέτρο που επέκρινε χθες βράδυ ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, σύμφωνα με τον οποίο ορισμένες ισπανικές περιφέρειες όπως οι Βαλεαρίδες ή τα Κανάρια «είναι πιο ασφαλείς από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Διαβάστε επίσης