Κορονοϊός: Δύο από τα 35 νέα κρούσματα στην Αχαΐα - 4 ασθενείς στο Νοσοκομείο του Ρίου - 4 σε κατ' οίκον καραντίνα

ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ "ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟ" ΚΡΟΥΣΜΑ ΠΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Στα δυο ανέρχονται τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα του covid-19 στην Αχαΐα μετά την απογευματινή ενημέρωση της Δευτέρας, από τον ΕΟΔΥ.

Πρόκειται για τον 50χρονο υπάλληλο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πάτρας (ΔΕΥΑΠ) και την κόρη που βρέθηκαν θετικοί στον ιό και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Παναγία η Βοήθεια" στο Ρίο (Νοσοκομείο Αναφοράς). Στο νοσηλευτικό ίδρυμα νοσηλευόνται ακόμα ένας 70χρονος και η σύζυγος του.

Την ίδια ώρα 4 άτομα βρίσκονται σε κατ΄οικον καραντίνα. Συγκεκριμένα η σύζυγος και ο γιος του υπαλλήλου της ΔΕΥΑΠ και ένας ταμίας της Δημοτικής Επιχείρησης. Στο σπίτι του με ήπιας μορφής συμπτώματα του covid - 19, παραμένει ο Πατρινός φοιτητής που διεγνώσθει πως έχει προσβληθεί από τον ιό, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, από την Τσεχία, όπου σπουδάζει. 

Ο 49χρονος Γερμανός, εισαγόμενο κρούσμα που εντοπίστηκε μετά από τεστ στο λιμάνι της Πάτρας, μεταφέρθηκε σε ξενοδοχείο καραντίνας της Αθήνας. 

Σήμερα έγιναν 80 τεστ στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΠ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Κ. Πελετίδης για κρούσμα κορονοϊού στη ΔΕΥΑΠ: Ελήφθησαν όλα τα μέτρα που επιβάλλονται σε αυτές τις περιπτώσεις

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 35 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με συνέπεια ο συνολικός αριθμός να ανέρχεται στα 4.227. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, από τα 35 νέα κρούσματα τα 4 εντοπίστηκαν σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας μας. Οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού παραμένουν συνολικά 202.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ:

- τέσσερα (4) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

- πέντε (5) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

- δεκαεπτά (17) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,

- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,

- δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,

- ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα

"Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4227, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες. 1184 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2118 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 202 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω".

Δείτε ΕΔΩ την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης