Τραυματίες Πατρινοί αστυνομικοί: Οι σφαίρες των δραστών διαπερνούσαν και αλεξίσφαιρα γιλέκα!

Με σφαίρες που διαπερνούσαν ακόμη και αλεξίσφαιρα γιλέκα επιτέθηκαν οι έμποροι ναρκωτικών στους αστυνομικούς της Πάτρας που συμμετείχαν στην επιχείρηση στην Λακωνία. Όπως έγραψε νωρίτερα το tempo24.news, δύο αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης από τους πυροβολισμούς, ενώ ακόμη δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Πάτρών που συμμετείχαν στην επιχείρηση τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια της σύλληψης των δύο δραστών Αλβανικής καταγωγής.

Δυο συλλήψεις για τους πυροβολισμούς κατά Πατρινών Αστυνομικών - Χασισοφυτεία 640 δίμετρων δενδρυλλίων - 1 εκ. ευρώ το κέρδος των δραστών - ΦΩΤΟ

Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Σπάρτης και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του tempo24.news η ζωή τους δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών και της ΟΠΚΕ Πατρών, έγινε στις 6 το πρωΐ της Τρίτης σε περιοχή κοντά στην Σπάρτη. όπου υπήρχαν πληροφορίες οτι οι δραστες καλλιεργούσαν μεγάλη χασισοφυτεία.

Κατά τη διάρκειά της, οι δύο άνδρες που βρίσκονταν εντός, άρχισαν να πυροβολούν προς την πλευρά των αστυνομικών προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη. 

Από τον καταιγισμό των πυρών τραυματίστηκαν οι δύο αστυνομικοί, ενώ στη συνέχεια μετά από συντονισμένες ενέργειες των ομάδων της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ, οι δράστες συνελήφθησαν.

Από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχε διαρκής ενημέρωση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννη Καρβέλη από το Νοσοκομείο της Σπάρτης και συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Ταξίαρχο κ. Γιώργο Μιχαλόπουλο. Ο τελευταίος μετέβη στην Σπάρτη προκειμένου να ενημερωθεί εκ του σύννεγγυς για την κατάσταση της υγείας των αστυνομικών και για την εξέλιξη της επιχείρησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΠΕ - ΜΠΕ:

Σκηνές φαρ ουέστ τα ξημερώματα της Τρίτης  στη Σπάρτη, κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε περιοχή του Ταΰγετου για τη σύλληψη καλλιεργητών ναρκωτικών. Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκαν, ελαφρά, δυο αστυνομικοί της ασφάλειας Πατρών.

Όλα έγιναν, σύμφωνα με την αστυνομία, όταν κλιμάκιο αστυνομικών, αποτελούμενο από άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας, πήγε τα ξημερώματα σε ορεινή περιοχή του Ταΰγετου για τον εντοπισμό φυτείας ναρκωτικών και τη σύλληψη των καλλιεργητών.

Καθώς οι αστυνομικοί πλησίαζαν στον χώρο της φυτείας δέχθηκαν πυρά από πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) και πιστόλι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Αμέσως διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Σπάρτης και -όπως διαπίστωσαν οι γιατροί- ο ένας φέρει τραύμα στο πόδι και ο δεύτερος τραύμα στην περιοχή του ώμου, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, οι δύο αστυνομικοί πρόκειται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, συνάδελφοι των τραυματισμένων αστυνομικών συνέλαβαν μετά τους πυροβολισμούς δύο αλλοδαπούς, ενώ οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης