Γιώργος Ρώρος: Επίσκεψη Θεοδωρικάκου... ωραία λόγια

Επικεφαλής της παράταξης 'Ώρα Πατρών"

Το πέρασμα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου από την πόλη έδωσε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον της αλλά και το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για τη Δυτική Ελλάδα, που δεν είναι τίποτα άλλο από το πρόγραμμα Φιλόδημος της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διαφέρει μόνο ως προς τον τρόπο που οι δήμοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτό, δηλαδή καταργεί τις διαφανείς δημοκρατικές διαδικασίες και τις αντικαθιστά με ένα πλαίσιο αδιαφάνειας.

 Είπε, τι δεν είπε;

1) Δεν είπε ότι τα περισσότερα έργα ήταν ενταγμένα στο Φιλόδημο (έργο Νο. 25 υδροδότηση από Καστράκι σε Αγρίνιο από 17/4 2019 αριθμός πρωτοκόλλου 29515) κάποια από αυτά είχαν ήδη δημοπρατηθεί ή ολοκληρωθεί (αφαλάτωση ΔΕΥΑ Σύρου).

2) Είπε ότι ο Φιλόδημος δεν είχε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Πώς γίνεται όμως να μην υπάρχει νέα σύμβαση με την Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων; Αντίθετα η μόνη εν ενεργεία σύμβαση είναι αυτή του Φιλόδημου.

3) Πρότεινε η αξιοποίηση του Λαδόπουλου να γίνει μέσω ΣΔΙΤ δηλαδή μέσω «κουμπάρων και κολλητών» ενώ είχε δρομολογηθεί μέσω προγράμματος από την προηγούμενη κυβέρνηση ώστε να μην επιβαρυνθεί ο πολίτης.

4) Δεσμεύτηκε ότι θα δοθούν άλλα 90 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2020 για την αντιμετώπιση του COVID-19  ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ τα διαθέσιμα του ταμείου εξυγίανσης των ΟΤΑ. Δεν διευκρίνισε, επειδή φημολογείται, αν θα παρακρατηθούν από την τακτική επιχορήγηση των ΟΤΑ πρώτου βαθμού; Δεν απάντησε τι θα γίνει με τα διαφυγόντα έσοδα των δήμων από την απαλλαγή των ιδιωτών από τα δημοτικά τέλη; Μέχρι τη σύνταξη νέων προϋπολογισμών για το 2021 απομένει ένας μήνας πώς θα συνταχθούν προϋπολογισμοί με ελλειμματικά ταμεία;

 Αυτά αλλά και σε άλλα ερωτήματα δεν απάντησε αλλά βάφτισε το κρέας (Φιλόδημο), ψάρι (Τρίτση) και αμαρτίαν ουκ έχειν.

Πιστεύουμε τα ερωτήματα αυτά να τα έθιξε ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Πελετίδης στη σύσκεψη είτε αν δεν πρόλαβε, στο γεύμα που παρακάθισε προς τιμήν του Θεοδωρικάκου μια και αυτή τη φορά επέλεξε το τραπέζι από πορείες και συγκεντρώσεις που τον είχαμε συνηθίσει με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ