Αγρίνιο: «Πρωταθλητές» στις παραβάσεις οι πεζόδρομοι

Η μερίδα του λέοντος στους Αγρινιώτες οδηγούς

Την οδηγική αυθαιρεσία ουκ ολίγων οδηγών στο Αγρίνιο, και την έλλειψη σεβασμού σε πεζούς και Α.με.Α. δείχνουν τα συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν την δραστηριότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας το πρώτο εξάμηνο του έτους 2020 σε θέματα ελευθερίας κίνησης πολιτών.

Οι παραβάσεις στους πεζόδρομους «χτυπούν» κόκκινο! Οπως δημοσιεύει η «ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ» από τις συνολικά 117 παραβάσεις για παράνομη κίνηση σε πεζόδρομους σε όλη την Δυτική Ελλάδα, οι 115 σημειώθηκαν στο Αγρίνιο, ενώ έχουν καταγραφεί 284 από τις συνολικά 834 παραβάσεις για στάση και στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ως και πάνω σ’ αυτούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν και το διάστημα της καραντίνας και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, επομένως οι αριθμοί των παραβάσεων όπως και η συχνότητα των ελέγχων απέχουν από την πραγματική εικόνα μιας… κανονικότητας.  Ωστόσο αρκούν για να καταδείξουν την ανάγκη πως θα πρέπει να γίνουν πολλά βήματα για την οδηγική ευαισθητοποίηση στην πόλη, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο Αγρίνιο βρισκόμαστε σε φάση εκτεταμένων πεζοδρομήσεων κεντρικών οδών με στόχο την περιβαλλοντική συνείδηση και έμφαση σε πεζούς και Α.με.Α.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες προσβασιμότητας στις πόλεις, αντιμετωπίζοντας φαινόμενα παραβατικότητας που δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πεζών και οδηγών, επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής τους. Οι ειδικές δράσεις του προγράμματος θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα.

Η δραστηριότητα αφορά τόσο τις Υπηρεσίες Τροχαίας, τα Τμήματα Άμεσης Δράσης, αλλά και τα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα.

Πηγή - sinidisi.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ