Εκπληκτική συνταγή για γρανίτα με 3 υλικά!

 

Δεν υπάρχει κάτι πιο δροσιστικό το καλοκαίρι, από τη γρανίτα! Και γι' αυτό ψάξαμε και βρήκαμε τη βασική συνταγή που μας επιτρέπει να φτιάξουμε αυτό το δροσιστικό γλυκό με όποιο φρούτο έχουμε στο σπίτι μας!

Αφού λοιπόν είδαμε συνταγές για παγωτό, σε διάφορες παραλλαγές, αλλά και μια συνταγή για frozen yogurt, ήρθε η ώρα να δούμε μια υπέροχη συνταγή για γρανίτα, ίσως το πιο δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού.

Υλικά συνταγής για γρανίτα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
λίγες σταγόνες από χυμό λεμονιού
2 κούπες πολτοποιημένα φρούτα ή 750 γραμμάρια χυμό οποιουδήποτε φρούτου

Εκτέλεση συνταγής για γρανίτα
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Αν επιλέξουμε τη συνταγή για γρανίτα με χυμό, απλά ανακατεύουμε το σιρόπι με το χυμό και βάζουμε το μείγμα στις θήκες για γρανίτα, ή στις παγοκύστες, ή σε ένα πλατύ σκεύος τύπου ταψί ή ορθογώνιο μπολ.
Αν επιλέξουμε τη συνταγή με πολτό φρούτων, πολτοποιούμε τα φρούτα στο μπλέντερ, συλλέγουμε 2 κούπες πολτού και στη συνέχεια ξαναβάζουμε το πολτό φρούτων με το σιρόπι μαζί στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν.
Αν επιλέξουμε τις ειδικές θήκες για γρανίτα, μόλις παγώσει το μείγμα μας η γρανίτα είναι έτοιμη.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε για τη συνταγή μας παγοκύστες, μόλις παγώσει το μείγμα το χτυπάμε στο μπλέντερ και τρώμε τη γρανίτα μας με το... κουταλάκι.
Αν επιλέξουμε να βάλουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο σκεύος, τότε, πριν παγώσει καλά καλά, βγάζουμε το μείγμα, το χτυπάμε στο μπλέντερ και στη συνέχεια το ξαναστρώνουμε στο σκεύος μας και το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη. Οταν παγώσει, το σερβίρουμε σαν παγωτό.
Γεύσεις για γρανίτα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατ' αρχάς τον χυμό ή τον πολτό οποιουδήποτε φρούτου θέλετε.
Εμείς έχουμε να σας προτείνουμε τις παρακάτω γεύσεις:

Λεμόνι + δεντρολίβανο
Πεπόνι + βασιλικός
Φράουλα + λικέρ της αρεσκείας σας
Καρπούζι + ρούμι
Ροδάκινο + βασιλικός
Πηγή: iefimerida.gr