Ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για τα επεισόδια στην Καλόγρια

φωτογραφία Φορέας Διαχείρισης Στροφυλιάς Κοτυχίου

 

Ανακοίνωση από την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση:

 

Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.- Παράρτημα Δυτ. Ελλάδας) καταδικάζει την αιματηρή επίθεση που δέχτηκαν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020, οι κ.κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου εκπαιδευτικός, μέλος της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε., της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης  «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» και  Κυριάκος Γαλάνης, σμήναρχος ε.α., μέλος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ) και εθελοντής στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου-Στροφυλιάς.

Το Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου-Στροφυλιάς προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελεί συνεχώς και χωρίς έλεγχο, πεδίο παράνομης εκμετάλλευσης και περιβαλλοντικών εγκλημάτων από ασυνείδητους καιροσκόπους.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος που έχει πολλαπλώς συνεργαστεί και ευαισθητοποιήσει την εκπαιδευτική κοινότητα (εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς) αλλά και πολίτες στην αναγκαιότητα διαφύλαξης και ορθής διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Κοτυχίου- Στροφυλιάς, καταδικάζει τη βία στο χώρο του και εκφράζει τη συμπαράστασή του στους δυο συμπολίτες μας και ενεργούς πολίτες, καλώντας την πολιτεία στη λήψη μέτρων για την αποτροπή τέτοιων πρωτοφανών και απαράδεκτων γεγονότων.