Champions League: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα προκριματικά

Τα νέα δεδομένα και οι αλλαγές που φέρνουν

Eίναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε με σιγουριά τους πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού για τα προκριματικά του Champions League.

Πέρσι τέτοιο καιρό, όχι μόνο τους γνωρίζαμε για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, αλλά είχαν αρχίσει ήδη οι πρώτοι προκριματικοί γύροι. Φέτος, με τα νέα δεδομένα ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διοργάνωση και φυσικά δεν έχει αρχίσει κανένας προκριματικός γύρος.

Ομως, οι πρωταθλητές στα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν βγει. Μένει να μάθουμε τι θα γίνει σε Σλοβένια, Αλβανία, Ρουμανία, Αρμενία, Κόσοβο, Ανδόρα και Ελβετία. Τον Ολυμπιακό τον ενδιαφέρει κυρίως να μάθει ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ελβετία εκεί όπου το διεκδικούν τρεις ομάδες (Σεντ Γκάλεν 59, Γιουνγκ Μπόις 58, Βασιλεία 55).

Τι ισχύει για φέτος σε ότι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό; Μονό ματς για τον 3ο προκριματικό γύρο με την έδρα να κρίνεται στην κλήρωση. Εάν προκριθεί κανονικά διπλά ματς στα play offs. Εάν αποκλειστεί θα μπει στα play offs του Europa League.

Σίγουρα στους ισχυρούς σε 3ο προκριματικό και play offs

Γι' αυτό που μπορούμε να βάλουμε το χέρι μας στην φωτιά, παρά το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε μπει σε διαδικασία προκριματικών, είναι πως ο Ολυμπιακός θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς. Τόσο στον 3ο προκριματικό γύρο, όσο και στα play offs (εάν φυσικά προκριθεί, αν και η κλήρωση θα έχει γίνει πριν καν δώσουν το πρώτο τους ματς οι «ερυθρόλευκοι»).

Ο Ολυμπιακός λοιπόν θα μπει στις φετινές κληρώσεις με 43.000 βαθμούς στο club ranking της UEFA. Βαθμοί υπεραρκετοί για να είναι και στις δύο κληρώσεις του Champions League ισχυρός (όπως και στη κλήρωση του Europa League, σε περίπτωση που αποκλειστεί από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League).

Η πρώτη σημαντική ημερομηνία για τους «ερυθρόλευκους» ενόψει της επόμενης ευρωπαϊκής του σεζόν είναι η 31η Αυγούστου. Τότε θα γίνει η κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο και πάμε να κάνουμε μια πρώτη ανάγνωση των πιθανών αντιπάλων.

Ισχυροί

Ολυμπιακός 43.000
Σέλτικ 34.000*
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 33.500**
Αστάνα 29.000*
Σλάβια Πράγας 27.500
-

Ανίσχυροι

-
Ερυθρός Αστέρας 22.750*
Καραμπάκ 21.000*
Λέγκια Βαρσωβίας* 17.000
Μακάμπι Τελ Αβίβ* 16.500
Μόλντε* 15.000

*Οι ομάδες ξεκινάνε την πορεία τους από τον 1ο προκριματικό γύρο

** Οι ομάδες ξεκινάνε την πορεία τους από τον 2ο προκριματικό γύρο

*** Οι δύο ομάδες που λείπουν είναι η Λουντογκόρετς (26.000 βαθμούς) και η πρωταθλήτρια Ελβετίας για να κριθεί ποια -σύμφωνα πάντα με τις πιθανότητες και το ranking- θα είναι στους ισχυρούς και ποια στους ανίσχυρους.

Οπως βλέπετε μόνο υποθετικά μπορούμε να κάνουμε τη συγκεκριμένη κουβέντα μέσα Ιουλίου. Ομως βάζουμε τους πιο ισχυρούς αντιπάλους. Αν για παράδειγμα ο Ερυθρός Αστέρας ή η Σέλτικ αποκλειστεί νωρίτερα στα προκριματικά καταλαβαίνετε ότι στην θέση τους θα βρίσκονται ακόμα πιο αδύναμοι αντίπαλοι για τον Ολυμπιακό.

Και ναι, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι το φαβορί με όποια ομάδα κι αν κληρωθεί στον 3ο προκριματικό γύρο όμως τα πράγματα φέτος θα είναι τελείως διαφορετικά.

Θα πρέπει να παίξει την πρόκρισή του στα play offs του Champions League σε ένα ματς και με έδρα που κριθεί στην κλήρωση! Τυχαίο παράδειγμα. Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας με το ματς να γίνεται στο Βελιγράδι... Η Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ με τον αγώνα στο Ισραήλ. Βεβαίως μπορεί να δούμε και Ολυμπιακός-Μόλντε στο Καραϊσκάκης. Είναι παγίδα τα φετινά προκριματικά…

Ισχυρός και στα play offs – Θα γλιτώσει Άγιαξ και Σάλτσμπουργκ

Ο Ολυμπιακός θα ξέρει τον αντίπαλό του και για τα play offs πριν καν δώσει τον αγώνα του για τον 3ο προκριματικό γύρο. 31 Αυγούστου είναι η κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο και μία μέρα μετά (1η Σεπτεμβρίου) θα μάθει και το ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει ο αντίπαλός του σε περίπτωση που προκριθεί.

Και οι 43.000 βαθμοί είναι αρκετοί για να τον κρατήσουν ισχυρό και στην επόμενη κλήρωση. Πάντα βάζοντας τους πιο ισχυρούς η εικόνα των play offs θα είναι κάπως έτσι.

Ισχυροι

Αγιαξ 69.500
Σάλτσμπουργκ 53.500
Ολυμπιακός 43.000
-

Ανίσχυροι

-
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 33.500
Αστάνα 29.000
Σλάβια Πράγας 27.500

* Με βάση πάντα το ranking θα κριθεί που θα μπει η Σέλτικ και που η πρωταθλήτρια Ελβετίας.

Για να μην υπάρχουν παρερμηνείες οι συγκεκριμένες ομάδες μπορεί να αλλάξουν. Κυρίως στο κομμάτι των ανίσχυρων, αλλά βάζουμε πάντα τους συλλόγους με το υψηλότερο ranking. Οποιαδήποτε από αυτές τις ομάδες αποκλειστεί στους προηγούμενους προκριματικούς γύρους, προφανώς θα υπάρχει πιο... ανίσχυρος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό (σύμφωνα πάντα με το ranking της UEFA).

Οι ημερομηνίες για τα προκριματικά

Σε μια νέα τάξη πραγμάτων λοιπόν για τα φετινά προκριματικά του Champions League και του Europa League οι ημερομηνίες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό είναι οι εξής:

31 Αυγούστου: Κλήρωση 3ου προκριματικού γύρου
1η Σεπτεμβρίου: Κλήρωση play offs
15 και 16 Σεπτεμβρίου: Αγώνας 3ου προκριματικού γύρου (μονό ματς)
22 και 23 Σεπτεμβρίου: Πρώτος αγώνας των play offs
29 και 30 Σεπτεμβρίου: Δεύτερος αγώνας των play offs

Πηγή: gazzetta.gr