Εκτός Ευρώπης στο χάντμπολ ο Ολυμπιακός λόγω covid-19

 

Την περίοδο 2019-20 όπου τίποτε δεν τελείωσε λόγω covid-19 στα Κύπελλα Ευρώπης ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π εκπροσωπήθηκε στην Ευρώπη από 6 ομάδες σε 4 ομαδικά αθλήματα.

Στο πόλο ανδρών και γυναικών οι ομάδες είχαν προκριθεί σε τελικές φάσεις όπου θα διεκδικούσαν ευρωπαϊκά τρόπαια ενώ και στο βόλεϊ γυναικών ο Ολυμπιακός ήταν κοντά σ' έναν ακόμη τελικό.

Στο βόλεϊ ανδρών, στο χάντμπολ ανδρών και στο μπάσκετ γυναικών οι ομάδες είχαν αποκλειστεί πιο νωρίς.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός ήταν ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που είχε 6 ομάδες στην Ευρώπη, όχι μόνο για μια αλλά για πολλές σεζόν, και το ποσό που πρέπει να υπολογιστεί κάθε χρόνο για ταξίδια, παράβολα και ενίσχυση με επιπλέον ξένους παίκτες είναι κάθε χρόνο επταψήφιο!

Ο covid-19 άλλαξε πολλά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και έχει προκαλέσει και προβλήματα στον Ολυμπιακό. Έσοδα δεν υπάρχουν και έτσι η διοίκηση θα οδηγηθεί σε σημαντική μείωση στο μπάτζετ τη νέα χρονιά με στόχο πάντα την διεκδίκηση εγχώριων τίτλων.

Το πρώτο... θύμα της κρίσης ήταν το χάντμπολ ανδρών. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν δήλωσαν συμμετοχή στην Ευρώπη για τους παραπάνω λόγους και πλέον είναι όλα ανοιχτά όσο αφορά τα άλλα τμήματα.

Τα χρήματα για τα παράβολα και τα ταξίδια είναι πολλά. Μόνο στο πόλο ανδρών με το ισχύον σύστημα τα ταξίδια μπορεί να είναι 5 ή και 6. Έτσι η διοίκηση εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει καμία ομάδα στην Ευρώπη την επόμενη περίοδο.

Στον Ολυμπιακό δεν βλέπουν μόνο το πρόβλημα από την οικονομική του πλευρά αλλά τονίζουν και κάτι άλλο. «Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι θα διεξαχθούν και θα ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και τα κύπελλα Ευρώπης τη νέα περίοδο πάλι λόγω του covid-19;». Η απάντηση είναι: Κανείς.

Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα στο πόλο έδωσε αρκετά χρήματα να συμμετάσχει φέτος έφτασε μια ανάσα από τα τελικά αλλά η LEN τα ακύρωσε. Επέστρεψε κανείς τα χρήματα από τα παράβολα στις ομάδες; Δόθηκε κάποια αποζημίωση; Καμία.

Έτσι μ' όλα αυτά είναι πλέον πολύ πιθανό να μείνουν εκτός Ευρώπης και τα 6 τμήματα. Οριστική απόφαση βέβαια δεν έχει παρθεί.

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης