Πεδίο μάχης το Σύνταγμα - Μολότοφ, συλλήψεις, τραυματίες αστυνομικοί - ΒΙΝΤΕΟ

 

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα από άγρια επεισόδια στη συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Εξι αστυνομικοί τραυματίες, 9 συλλήψεις και 15 προσαγωγές.

Χάος επικράτησε στο Σύνταγμα, καθώς κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων κατά του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια. 

Όλα ξεκίνησαν όταν από κάποια άτομα από το μέτωπο των φοιτητών προσπάθησαν στη Βασιλίσσης Σοφίας να διασπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών δυνάμεων.

Τότε απάντησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ με χημικά, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης και η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει. Από το πλήθος αμέσως μετά βγήκαν κουκουλοφόροι και άρχισαν να πετούν μολότοφ και πέτρες προς τους αστυνομικούς. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έχουν γίνει 9 συλλήψεις 15 προσαγωγές, ενώ από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί έξι αστυνομικοί. Στην περιοχή βρέθηκαν πολλές αχρησιμοποίητες μολότοφ.

Το κλίμα ήταν πολεμικό με την ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική σε όλη την περιοχή.  

Με κεντρικά συνθήματα πάντως, όπως «το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων» και «Κανένας Μόνος του, Καμία ανοχή στα σχέδια τους», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και μετά πήγαν στη Βουλή.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν  η ΑΔΕΔΥ από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις. 

Παράλληλα συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις και τις πορείες πραγματοποίησαν  φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές πήγαν προς τη Βουλή, ενώ στο συλλαλητήριο συμμετείχε ο ΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, συλλαλητήριο «με κεντρικό σύνθημα η φωνή των εργατών δεν φιμωνεται, η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει» πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα εργατικά σωματεία, συνδικάτα, ομοσπονδίες που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.  Μάλιστα παρά τα επεισόδια το μπλοκ του ΠΑΜΕ παραμένει στην οδό Αμαλίας. 

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

πηγη