Χριστίνα Αλεξοπούλου: «Διαδηλώσεις χωρίς να θίγονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών»

09/07/2020 | 14:06

«Κανόνες που θα ισχύουν για όλους» θεσμοθετεί η Κυβέρνηση, όπως τόνισε η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου στην χθεσινή ομιλία της, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις υπαίθριες συγκεντρώσεις.

Κανόνες που  απελευθερώνουν τη δημοκρατική διαμαρτυρία από την μικροπολιτική εκμετάλλευση. Ταυτόχρονα επισήμανε τον φιλελεύθερο προσανατολισμό του νομοσχεδίου, με την προστασία των ελεύθερων διαμαρτυρομένων πολιτών από αυτούς που προκαλούν επεισόδια. 

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τη Βουλευτή στην πρόβλεψη για online ενημέρωση, σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής των συγκεντρώσεων. Με αυτό τον τρόπο διευκολύνονται όλοι οι πολίτες στην  άσκηση του δικαιώματος, τόσο του συνέρχεσθαι, όσο και της ελεύθερης μετακίνησης.

Αναφέρθηκε επίσης στις διατάξεις για τις αστικές και ποινικές ευθύνες των διοργανωτών, την υποχρέωση εισαγγελικής απόφασης για διάλυση συγκέντρωσης και τον αστυνομικό διαμεσολαβητή. 

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η κα Αλεξοπούλου, χαρακτήρισε το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αποδεκτό από όλους, εκτός αυτών που δεν καταλαβαίνουν «τι κακό έχουν οι μολότωφ»

 

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Ακόμα μία σύλληψη στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Θλίψη σε Πάτρα και Μεσολόγγι: «Έφυγε» ξαφνικά στα 54 του ο διακεκριμένος επιστήμονας Ασημάκης Γριβόπουλος

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)