Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο: Νομοσχέδιο-έκτρωμα

 

Σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο αναφέρει:

Όλα τα έχει ο μπαξές του νομοσχεδίου-έκτρωμα  απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των κινητοποιήσεων, του οποίου η συζήτηση ολοκληρώνεται σήμερα στην Βουλή.

Κορυφώνει και θωρακίζει το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού «νόμος και τάξη», με μια πολιτική  κατάργησης των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, αυταρχισμού, αστυνομοκρατίας και καταστολής.

Απαγορεύσεις πιστής  χουντικής αντιγραφής και μάλιστα προωθημένες,

ιδιώνυμο αδίκημα για την συμμετοχή σε απαγορευμένη διαδήλωση,
απαγορευμένες ζώνες που δεν μπορούν να γίνουν συγκεντρώσεις και πορείες σε κάθε πόλη,
προστασία και κάλυψη των ακροδεξιών με την απαγόρευση των αντισυγκεντρώσεων, 
αναγόρευση της  αστυνομίας σε κριτή και τελετάρχη της δυνατότητας πραγματοποίησης κάθε  συγκέντρωσης και διαδήλωσης που αν ξεφύγει θα ματώσει και με το γράμμα του νόμου.

Η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της  αντιλαμβάνονται ότι αργά ή γρήγορα, θα υπάρξει κοινωνική αντίδραση ενάντια στην εξαθλίωση και τον πνιγηρό ολοκληρωτισμό  και σπεύδει να θωρακίσει το σύστημα εξουσίας της.

 Το σύστημα που βαφτίζει ιδιώνυμο αδίκημα το κλείσιμο του κέντρου της Αθήνας από  50 άτομα, ενώ  την λεηλασία και την εκμετάλλευση της κοινωνίας της εργασίας  από  50 οικογένειες ανάπτυξη!!

Στην ουσία το νομοσχέδιο αυτό, δεν θα κριθεί, όπως πιστεύουν πολλοί, στα έδρανα του κοινοβουλίου. Αντίθετα θα δοκιμαστεί και θα κριθεί στον δρόμο, όχι με τις ελεγχόμενες συμβολικές και στοιχισμένες διαδηλώσεις. Ας μην ξεχνούν οι κρατούντες ότι ούτε το Πολυτεχνείο το 1973, ούτε ο Δεκέμβρης του 2008 είχαν άδεια από την αστυνομία.   

Καλό είναι λοιπόν  να θυμούνται όλοι και κυρίως η νεοφιλελεύθερη συμμορία που μας κυβερνά  ότι η κοινωνική έκρηξη και η οργή όταν ξεσπάσει δεν καταστέλλεται με κανέναν νόμο.

Η κοινωνία της εργασίας στο δρόμο πάντα  ανάσανε,  και στο δρόμο δεν τους σώζουν ούτε οι νόμοι, ούτε οι αστυνόμοι.

 

 

Διαβάστε επίσης