Νικήτρια η Μπαρτσελόνα στη δικαστική μάχη με τον Νεϊμάρ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Το ανώτατο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο της Λοζάνης (CAS) απέρριψε προσφυγή της Σάντος, η οποία διεκδίκησε περισσότερα από 61 εκατομμύρια ευρώ από την Μπαρτσελόνα για τη μεταγραφή του Νεϊμάρ, το 2013. Η δικαιοσύνη έκρινε ότι ο ισπανικός σύλλογος ενήργησε σύμφωνα με τους κανόνες για την υπογραφή προ-συμβολαίου με τον παίκτη.
 

Έτσι, η «Μπάρτσα» κέρδισε μια νέα δικαστική νίκη σε ένα θέμα που σχετίζεται με τον Νεϊμάρ. Η διοίκηση της ομάδας της Βραζιλίας απαίτησε ακριβώς 61.295.000 ευρώ ως αποζημίωση (συν αθλητικές κυρώσεις) για τη μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, που πέρασε τον Ατλαντικό για να φορέσει τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» το καλοκαίρι του 2013.

Η Μπαρτσελόνα εξήγησε ότι το δικαστήριο που εδρεύει στην Ελβετία «απέρριψε την καταγγελία της Σάντος στη FIFA, στο σύνολό της». Ο βραζιλιάνικος σύλλογος θεώρησε ότι οι μεταγραφικοί κανονισμοί δεν τηρήθηκαν στην περίπτωση του 21χρονου τότε μεσοεπιθετικού, ιδίως λόγω της παρουσίας τρίτων στην υπόθεση.

«Το CAS θεωρεί ότι το συμβόλαιο μεταξύ της Σάντος και του παίκτη έληξε μετά από αμοιβαία συμφωνία και ότι η Μπαρτσελόνα δεν έχει παραβιάσει το τελευταίο, καταβάλλοντας στον πατέρα του παίκτη και την εταιρεία N&N πρόσθετη αποζημίωση. Επίσης, δείχνει ότι η Μπαρτσελόνα δεν συμπεριφέρθηκε δόλια όταν υπέγραψε προ-σύμφωνο με τον Νεϊμάρ», υπογράμμισε η Μπαρτσελόνα σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε την Τρίτη. 

Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση, η Σάντος θα πρέπει να πληρώσει κάτι λιγότερο από 19.000 ευρώ σε νομικά έξοδα. Η μεταγραφή του Νεϊμάρ προκάλεσε πολλές ερωτήσεις και διαμάχες σχετικά με την πραγματική τιμή που κατέβαλε η «Μπάρτσα». Η διοικητική ηγεσία του συλλόγου έκανε τότε λόγο για ένα ποσό 57 εκατομμυρίων ευρώ, όταν ο ισπανικός Τύπος απέδειξε ότι το εγχείρημα κόστισε περίπου 90 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης