Ένιο Μορικόνε: Με συγκινητικό γράμμα αποχαιρέτησε τα αγαπημένα του πρόσωπα

Ένα συγκινητικό γράμμα άφησε ο Ένιο Μορικόνε, με οποίο αποχαιρετά τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο συνθέτης που έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα σε ηλικία 91 ετών, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τονίσει την αγάπη του στην οικογένειά του, αλλά και τους στενούς του φίλους. Ειδική αναφορά σε αυτόν τον ιδιότυπο επικήδειο κάνει στη σύζυγό του, Μαρία, την οποία όπως αναφέρει στεναχωριέται που εγκαταλείπει. Όσον αφορά την κηδεία του, ο Μορικόνε ζήτησε  να είναι ιδιωτική για «να μην ενοχλήσει κανέναν».

Το σημείωμα του συνθέτη

«Εγώ, ο Ένιο Μορικόνε, έχω πια πεθάνει.

Ανακοινώνω τον θάνατό μου σε όλους τους φίλους μου, που στάθηκαν πάντα δίπλα μου και σε εκείνους που είχα καιρό να συναντήσω και τους χαιρετώ με μεγάλη τρυφερότητα. Αδύνατον να τους κατονομάσω όλους.

Θα ήθελα, ωστόσο, να κάνω μια ειδική αναφορά στον Πεπούτσιο και την Ρομπέρτα, φίλους αδελφικούς, έντονα παρόντες σε αυτές τις τελευταίες μέρες της ζωής μας.

Μονάχα για έναν λόγο σας αποχαιρετώ με αυτόν τον τρόπο, και είναι ο ίδιος λόγος για τον οποίο αποφάσισα να έχω μια ιδιωτική κηδεία: Δε θέλω να ενοχλήσω κανέναν.

Αποχαιρετώ με μεγάλη τρυφερότητα την Ινές, τη Λάουρα, τη Σάρα, τον Ένζο και τον Νόρμπερτ, τους οποίους ευχαριστώ που μοιράστηκαν με εμένα και την οικογένειά μου ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου. Θέλω να θυμάμαι με αγάπη τις αδελφές μου, Αντριάνα, Μαρία και Φράνκα και τους αγαπημένους τους και να γνωρίζουν πως και εγώ τους αγάπησα τόσο πολύ.

Έναν έντονο, γεμάτο και βαθύ αποχαιρετισμό στέλνω στα παιδιά μου, Μάρκο Αλεσάντρα, Αντρία και Τζιοβάνι, την κουνιάδα μου Μόνικα, και τα εγγόνια μου Φραντσέσκα, Βαλεντίνα, Φραντσέσκο και Λούκα. Ελπίζω να καταλαβαίνουν πόσο πολύ τους αγάπησα.

Κλείνοντας, στη Μαρία, με την οποία ανανέωσα τους όρκους μας αλλά και την εξαιρετική αγάπη που μας ένωνε, και που τόσο θλίβομαι που εγκαταλείπω, της στέλνω τον πιο πονεμένο μου αποχαιρετισμό».