Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Ανησυχία και προβληματισμοί για αιματολογικό ασθενή που βρέθηκε δύο φορές θετικός στον κορονοϊό στο ΠΠΝΠ

Προβληματισμός και ανησυχία για  εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας εκφράζεται από τον πρόεδρο της ΠΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο. Οι επισημάνσεις του αφορούν σε αιματολογικό ασθενή που όπως αναφέρει βρέθηκε δύο φορές θετικός στον κορονοϊό, αλλά δεν εφαρμόστηκε καραντίνα για εργαζόμενους που ήρθαν σε επαφή μαζί του. 

Ειδικότερα αναφέρει:

Συναγερμός και προβληματισμός στο Νοσοκομείο του Ρίου. Ασθενής με σοβαρά αιματολογικά προβλήματα εισήχθη πριν περίπου δύο μήνες στην αιματολογική κλινική. Στη πορεία της νοσηλείας βρέθηκε θετικός στον ιό. Νοσηλεύτηκε αρνητικοποιηθηκε το τεστ και εξήλθε από το Νοσοκομείο. Την Περασμένη Δευτέρα εισήχθη πάλι με σοβαρό α πρόβλημα υγείας.Λόγω έλλειψης κρεβατιών στην αιματολογική νοσηλεύτηκε δύο ημέρες στη καρδιολογική. Μετά μεταφέρθηκε στην αιματολογική και δύο ημέρες μετά λόγω συμπτωμάτων έκανε τεστ για κορονο'ι'ο που βγήκε θετικό. Νοσηλεύεται τώρα στη κλινική κορονωιου. Πάνω από 15 συνάδελφοι εκτέθηκαν στον ιό στις δύο κλινικές. Τώρα λαμβάνονται και γίνονται τεστ, χωρίς καραντίνα. Πώς ένας ασθενής από κορονωιο ξανανόσησε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Γιατι δεν εφαρμόζεται η καραντίνα στους συναδέλφους που εκτέθηκαν και υπάρχει ανησυχία μεταξύ του προσωπικού. Από τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ