Μητσοτάκης: Αυτή ήταν η δυσκολότερη απόφαση που έπρεπε να λάβω στο 12μηνο

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ

Για τη δυσκολότερη απόφαση που κλήθηκε να λάβει κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησής του μίλησε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός "η δυσκολότερη απόφαση ήταν όταν έπρεπε να κλείσουμε τη χώρα με πολύ δραστικό τρόπο, όταν αντιληφθήκαμε το πρόβλημα της πανδημίας, του κορονοϊού" και πρόσθεσε ότι "έπρεπε να προτεραιοποιήσουμε τη δημόσια υγεία. Ήξερα εκείνη τη στιγμή ότι θα οδηγείτο η οικονομία σε βαθιά ύφεση. Όταν κλείσει αυτό το κεφάλαιο ωστόσο η οικονομία θα είναι πιο ισχυρή καθώς έχει περισσότερο θεσμικό κεφάλαιο και μια αισιοδοξία ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα σε δύσκολες συνθήκες".

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό "έχουμε δύσκολες ημέρες και μήνες μπροστά μας. Το κλίμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης πρέπει να το διατηρήσουμε". Σε ερώτηση για το εάν δυσκολεύτηκε στην απόφασή του για τον Έβρο ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι "ήταν αυτονόητη απόφαση η προστασία των συνόρων. Δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ δύο φορές, ενώ για το κλείσιμο της χώρας έπρεπε να κάνω πολλές συζητήσεις με ειδικούς και να δω πολλά δεδομένα και να αποφασίσω". Όπως είπε ο Πρωθυπουργός ωστόσο, "ως προς την υλοποίησή της η πιο δύσκολη απόφαση είναι το ξανάνοιγμα της οικονομίας".

Σε ερώτηση για το εάν έχει γίνει κάποιο λάθος κατά τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι "δεν τα κάνουμε όλα τέλεια. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και δεν διστάζουμε να τα διορθώσουμε. Όπως για παράδειγμα έγινε με τους διοικητές των νοσοκομείων που κάποιοι δεν είχαν τις προδιαγραφές για να είναι στις θέσεις αυτές και το διορθώσαμε. Επίσης όταν έγινε η συζήτηση και έπρεπε να αναπτύξουμε τα δύσκολα πρωτόκολλα για το άνοιγμα του τουρισμού είχε γίνει συζήτηση και για τα ξενοδοχεία καραντίνας και είχαμε μιλήσει και για δωμάτια καραντίνας. Ακούσαμε την αντιπολίτευση και το διορθώσαμε αυτό γιατί καταλάβαμε ότι θα προκαλούσε περισσότερα προβλήματα".

 

Διαβάστε επίσης