Χρήστος Πατούχας: Η θέση μας για περιορισμό των διαδηλώσεων

 

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανυπότακτη Πολιτεία" Χρήστος Πατούχας αναφέρει:

Το Δημοτικό Συμβούλιο, όργανο αιρετό με καθολική ψηφοφορία, σαφώς νομιμοποιείται να ασχοληθεί με κάθε σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, πολύ περισσότερο με προβλήματα που σχετίζονται με την φαλκίδευση δημοκρατικών δικαιωμάτων, κατακτήσεων, καταστολής Συνταγματικών διατάξεων. Αυτά σε απάντηση απόψεων που εκφράστηκαν ήδη από ορισμένες παρατάξεις, που δηλώνουν «αναρμόδιοι», τάχα μου ανεξάρτητοι, που προσπαθούν να αφοπλίσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, πάντοτε υπηρετώντας την πιο αντιδραστική πλευρά της πολιτικής των Κυβερνήσεων.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, προτείνοντας αυτό το Νομοσχέδιο, ευθέως συντονίζεται με το αντιδραστικότερο πρόσωπο της Δεξιάς και της ακροδεξιάς, αντιγράφοντας μάλιστα Νομοσχέδιο της Απριλιανής Χούντας. Δεν χρειάζεται να θίγονται οι εκπρόσωποι τους, όταν μάλιστα Κυβερνητικές παρατάξεις με δημοκρατικές αναφορές στην ιστορία τους, «την έπεσαν» κατά καιρούς σε Νομοσχέδια κοινωνικής καταστολής.

Η ουσία του Νομοσχεδίου είναι, την θέση της Συνταγματικής προστασίας του συνέρχεσθαι, των κοινωνικών αγώνων, της διάδοσης των ιδεών, να την αντικαταστήσει η απόλυτη νομιμοποίηση της καταστολής εναντίον όλων αυτών. Αυτό κάνει το Νομοσχέδιο βαθύτατα αντιλαϊκό και αντιδημοκρατικό. Είναι επίσης γνωστή η εμπλοκή προβοκατόρων και δυνάμεων καταστολής. Καμία «απειλή» «κατά της δημόσιας τάξης και της περιουσίας των πολιτών», δεν υπήρξε ποτέ από Φορείς, Συνδικάτα, γενικότερα το λαϊκό κίνημα, στις διεκδικήσεις και τον αγώνα για τα δικαιώματα τους. Προσπαθούν να φορτώσουν σε αυτούς και ποινικές ευθύνες για πιθανές ζημιές σε ιδιωτική ή δημόσια περιουσία. Για να οργιάζει ασύδοτα στο μέλλον το παρακράτος.

Το Νομοσχέδιο πρέπει να αποσυρθεί. Είναι χρέος του Δημοκρατικού κινήματος να το αχρηστέψει και να το τσακίσει στην πράξη. Μαζί με τους κάθε λογής εμπνευστές του. Πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Η Ανυπότακτη Πολιτεία, θα συμμετέχει την Πέμπτη στο Εργατικό συλλαλητήριο και σε κάθε μελλοντική κινητοποίηση κινητοποίηση για το θέμα αυτό.

Υπερψηφίσαμε το ψήφισμα που κατέθεσε ο κ. Δήμαρχος.

 

 

 

Διαβάστε επίσης