ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στην εποχή του 2ου Μνημονίου

 

Την άποψη ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί στην οικονομία επιστρέφει την χώρα στο δεύτερο μνημόνιο επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προβλέποντας «εποχές ραγδαίας ύφεσης, εκτίναξης της ανεργίας, μείωσης του εισοδήματος των πολιτών και εργαζόμενων φτωχών».

Παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να επιλέξει τις πρόωρες εκλογές κάτω από το βάρος των κοινωνικών προβλημάτων.

«Ο νέος “Μωυσής” αν επιχειρήσει να δραπετεύσει μέσω εκλογών, δεν θα δραπετεύσει για την γη της επαγγελίας από τις ευθύνες του» έγραψε χθες (05.07.2020) στα social media η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη ανοίγοντας για άλλη μια φορά την συζήτηση για εκλογές το φθινόπωρο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρώην υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η οποία  σε συνέντευξη της αναφέρθηκε στα εργασιακά αλλά και στο ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών.

«Η κυβέρνηση καθοδηγεί έναν βούρκο κασετών και δήθεν σκανδάλων για να μην συζητούμε τα πραγματικά, τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Έχει επιλέξει να επενδύσει σε αυτόν τον βούρκο και το κάνει σκόπιμα», ανέφερε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση στην αγορά εργασίας είναι διαλυτικά» και «φέρνουν τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με δύο επιλογές: Ή να απολυθούν ή να έχουν πάρα πολύ μεγάλη μείωση μισθού», σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός την Παρασκευή ανακοίνωσε πως «σε όλο τον τομέα του τουρισμού το μόνο που έχει να κάνει είναι να αναστείλει την εργασία».

Αναφερόμενη ακόμα στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών πρόσθεσε: «ο κ. Μητσοτάκης αν ήθελε θα είχε κλείσει αυτή τη συζήτηση. Αν λάβει μία τέτοια απόφαση θα το κάνει γιατί φοβάται τις κοινωνικές αντιδράσεις, οι οποίες θα ακολουθήσουν τη βαθιά οικονομική κρίση λόγω των δικών του επιλογών. Οι πολίτες θα εκτιμήσουν αρνητικά μία ενδεχόμενη τέτοια απόφαση. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι προγραμματικά και θα είναι ευκαιρία για να διαμορφωθεί μία προοδευτική πλειοψηφία».

Αναφερόμενος στο θέμα αυτό και ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης έκανε άνοιγμα προς τις άλλες δυνάμεις που κινούνται στον προοδευτικό χώρο. «Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής: όσες δυνάμεις βλέπουν την ανάγκη πολιτικής αλλαγής στη χώρα με μια σύγχρονη ατζέντα ριζοσπαστικών τομών και προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, θα πρέπει να αναζητήσουν προγραμματικές και πολιτικές συγκλίσεις προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά.