11 θετικά δείγματα σε τουρίστες από τα 3.611 τεστ που έχουν ελεγχθεί

Σουηδέζα που ήταν θετική "έσπασε" την καραντίνα

 

Νεότερα δεδομένα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ για τα τεστ για κορονοϊό, τα οποία διενεργήθηκαν σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας.

Ένδεκα από τα συνολικά 3.611 τεστ που έχουν ελεγχθεί είναι θετικά. Τα τεστ αυτά είναι από την πρώτη ημέρα "επανεκκίνησης" του τουρισμού. Τα τεστ που είχαν πραγματοποιηθεί ήταν 5.889.

Μέχρι χθες, είχαμε πέντε κρούσματα επιβατών σε αεροσκάφη, εκ των οποίων και μια Σουηδέζα που παραβίασε την 24ωρη καραντίνα και εντοπίστηκε να κάνει βόλτες στην Αθήνα. Από τα χερσαία σύνορα από τα 388 τεστ που έγιναν, βρέθηκαν δύο θετικά χθες στο τελωνείο του Προμαχώνα και σήμερα εντοπίστηκε ένα επιπλέον. Την δεύτερη ημέρα έγιναν 5.374 τεστ σε επιβάτες. 

ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Περισσότερα από 6.500 τεστ για κορονοϊό διενεργήθηκαν σε όλες τις πύλες εισόδου της χώρας, εκ των οποίων τα 5.889 έγιναν στα αεροδρόμια. Σε ό,τι αφορά στις διεθνείς πτήσεις από τα αποτελέσματα των 1.372 μοριακών ελέγχων, προκύπτουν πέντε θετικά κρούσματα και τα περισσότερα εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Από τα χερσαία σύνορα από τα 388 τεστ που έγιναν, βρέθηκαν δύο θετικά στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Οι πέντε επιβάτες αεροπλάνων που βρέθηκαν θετικοί, ήταν ένα ζευγάρι Ελλήνων, και τρεις γυναίκες από Σουηδία, Σερβία και Ρουμανία αντίστοιχα. Συναγερμός προκλήθηκε όταν η γυναίκα από τη Σουηδία δεν τήρησε την 24ωρη αυτοαπομόνωση, που προβλέπεται μετά το τεστ, και εντοπίστηκε να κάνει βόλτες στην Αθήνα.

 

Πηγή - enikos

Διαβάστε επίσης