Χρηματιστήρια: Ασκήσεις ισορροπίας σε Αθήνα και Ευρώπη

Ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες κινούνται το πρωί της Παρασκευής οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Aν οι αγοραστές εξασφαλίσουν τελικά το πάνω χέρι έναντι των πωλητών και σήμερα θα έχουμε την πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση ανόδου και το μακροβιότερο θετικό σερί για τις ευρωπαϊκές μετοχές από τα μέσα Απριλίου.

Οι επενδυτές έχουν να ζυγίσουν από τη μία τα βελτιωμένα μακροοικονομικά δεδομένα και τη στήριξη που προσέφερε το Βερολίνο στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και από την άλλη μία έξαρση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ και άλλες χώρες της αμερικανικής ηπείρου. 

Με αρκετούς πονοκεφάλους, αλλά και «ενέσεις» ελπίδες να καθορίζουν τις κινήσεις των επενδυτών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης καταγράφει άνοδο 0,2% στις 10:45 ώρα Ελλάδος, με τους κλάδους τεχνολογίας και αυτοκινήτου να ξεχωρίζουν. Στο κόκκινο μένουν από την άλλη οι κλάδοι ασφαλειών και πετρελαίου. Ο όγκος των συναλλαγών στις περισσότερες περιπτώσεις διατηρείται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα, καθώς σήμερα παραμένουν κλειστές και οι αμερικανικές αγορές, ενόψει της Ημέρας της Ανεξαρτησίας (4η Ιουλίου). 

Σε Λονδίνο, Παρίσι, Φραγκφούρτη και Μιλάνο οι βασικοί δείκτες αμφιταλαντεύονται με οριακές μεταβολές ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό πρόσημο από την έναρξη των συνεδριάσεων. Στην Αθήνα ο Γενικός Δείτκης υποχωρεί 0,22%, αλλά παραμένει πάνω από τις 660 μονάδες. 

naftemporiki.gr