Νέα μέτρα στήριξης αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός

 

Νέα δέσμη μέτρων για την στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην «Ώρα του πρωθυπουργού» σε επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για την οικονομία και την εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός θα περιλαμβάνει:

- γενναία μείωση συντελεστών υπολογισμού της προκαταβολής φόρου ή ακόμα και μηδενισμό κυρίως για τουριστικές επιχειρήσεις που εμφανίζουν μεγάλη πτώση τζίρου

- 3ο γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής με στόχευση κυρίως την ενίσχυση ρευστότητας τουριστικών επιχειρήσεων

- προστασία πρώτης κατοικίας που είναι συνδεδεμένη με δάνεια μέσω επιδότησης δόσεων τόσο για “κόκκινους” όσο και για “πράσινους” δανειολήπτες

- ενίσχυση του προγράμματος «Συν-Εργασία»

- κάλυψη από το κράτος των εργοδοτικών εισφορών

- κατάργηση για φέτος του τέλους επιτηδεύματος αγροτών

Να σημειωθεί ότι οα κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας την Πέμπτη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ανέφερε ότι οι πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός θα είναι «ευρύτερης έκτασης και δεν θα αφορούν μόνο τον τουρισμό».

Επιπροσθέτως, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στην επένδυση του Ελληνικού καθώς πριν από την προσέλευσή του στην Βουλή (10:30) θα παραβρεθεί στο εργοτάξιο με αφορμή την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του μεγαλύτερου έργου στην Ελλάδα και ενός απο τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι η επένδυση αγγίζει τα 8 δισ ευρώ ενώ εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν 12.000 θέσεις εργασίας στην φάση της κατασκευής και 70.000 στην φάση της ανάπτυξής του.

Πέραν αυτών, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στο νομοσχέδιο που συζητείται ήδη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με το οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά συνταγματικό πλαίσιο για τις πορείες και διαδηλώσεις καθώς το Κίνημα Αλλαγής έχει ανοίξει παράθυρο συναίνεσης υπο την προϋπόθεση λήψης περισσότερων θεσμικών εγγυήσεων.

Από την άλλη πλευρά η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα τονίσει την ανάγκη μείωσης στο 6% του ΦΠΑ στην εστίαση και την διαμονή ώστε να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό το τουριστικό προϊόν της χώρας. Παράλληλα θα καλέσει την κυβέρνηση να μειώσει στο 50% την προκαταβολή φόρου των επιχειρήσεων και να την μηδενίσει για τον τουριστικό κλάδο κυρίως σε περιοχές που έχουν πληγεί υπέρμετρα.

Διαβάστε επίσης