Συνάντηση Φωκίωνα Ζαΐμη με επαγγελματίες του τουρισμού

Προσεχώς και νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης υπαλλήλων

Την έμπρακτη συμπαράστασή τους εξέφρασαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκος Κοροβέσης στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

«H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι δίπλα σας. Ιδιαίτερα, σήμερα που χρειάζεστε τη στήριξή μας περισσότερο από κάθε άλλη χρονική περίοδο. Ήδη, προχωράμε άμεσα το νέο πρόγραμμα για την εκπαίδευση των υπαλλήλων τουριστικών επιχειρήσεων με βάση τα νέα πρωτόκολλα που επιβάλλει ο covid 19»  ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοροβέσης σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαΐμης δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν δυσκολίες, προβλήματα και εμπόδια που προκύπτουν ενώ όπως είπε θα ακολουθήσουν σύντομα διάφορες καινοτόμες δράσεις «γιατί το επιχειρείν είναι η ατμομηχανή της οικονομίας και ο τουρισμός δίνει πολλές ευκαιρίες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έμφαση δόθηκε σε θέματα διαφημιστικής προβολής της Δυτικής Αχαΐας με σύγχρονες μεθόδους marketing. Οι Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ότι θα γίνει νέος διαγωνισμός προβολής με προϋπολογισμό τετραπλάσιο από τον αρχικό, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της νέας Περιφερειακής Αρχής. Ταυτόχρονα θα ενταχθούν  παρεμβάσεις σε υποδομές έπειτα από  συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους, αλλά και στα Αεροδρόμια Ακτίου και Αράξου, με στόχο να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα διεθνών αεροπορικών εταιρειών.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Casa Marron Grecotel, παρόντες ήταν  ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ο στο στέλεχος της Grecotel Ιωάννης Αβδελάς και ο συνεργάτης του κ. Ζαΐμη Δημήτρης Μπαρμπούνης.