Τα «1.000 πρόσωπα» του ψευτογιατρού - Διέθετε και δορυφόρο στο Διάστημα

Μάλιστα, είχε λάβει μέρος ακόμη και σε διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Επί 20 χρόνια δρούσε ανενόχλητος ο απατεώνας με τα 1.000 πρόσωπα, που συνελήφθη στο Κορωπί. Σύμφωνα με νέα στοιχεία εκτός από γιατρός, συστηνόταν ως μεγαλοεπενδυτής αλλά και γνώστης των δορυφορικών συστημάτων, εξαπατώντας δεκάδες επιχειρηματίες. Μάλιστα, είχε λάβει μέρος ακόμη και σε διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Αρχές της δεκαετίας του 2000, ο 30χρονος Νίκος Κοντοστάθης, δεν ήταν ακόμη γιατρός, βοτανολόγος ή πιλότος. Τα χρόνια προετοιμασίας της Ελλάδας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ο Κοντοστάθης έγινε "Νικ Κόντος" εξ Αμερικής, φιλόδοξος επενδυτής και ειδικός στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

Γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας από τη Βόρεια Ελλάδα, συνάντησε τον Κοντοστάθη μαζί με μία ομάδα συνεργατών του. Εκπροσωπούσε αμερικανική εταιρεία με έδρα το Νιου Τζέρσι. Στόχος του να πείσει τον επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη να αγοράσει ένα εξελιγμένο σύστημα ασύρματης επικοινωνίας. Όπως είπε ο επιχειρηματίας, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, "η παρουσίαση της εταιρείας έγινε υποδειγματικά, με σλάιτς, βίντεο, διαφημιστικά, έγγραφα με τεχνικά στοιχεία, έγινε με τέτοιο τρόπο που δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητήσουμε το μέγεθος και την ισχύ των εταιρειών τους στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας".

Το εξελιγμένο ασύρματο σύστημα που το είχε τάξει, θα κόστιζε στον επιχειρηματία συνολικά 7 εκατ. δολάρια, ενώ το μέγεθος της συνολικής συνεργασίας τους θα ξεπερνούσε τα 48 εκατ. δολάρια. Τελικά ο νεαρός από το Ξυλόκαστρο, σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλε ο επιχειρηματίας λίγο καιρό μετά όταν αντιλήφθηκε την απάτη, κατάφερε να του αποσπάσει πάνω από 3,1 εκατ. δολάρια. Για να το καταφέρει αυτό έλεγε στον επιχειρηματία: "Μου δήλωνε ότι η εταιρεία έχει τον δικό της δορυφόρο στο Διάστημα, οι πωλήσεις υπερέβαιναν τα 4 δισ. δολάρια ετησίως, ότι έχει 150 θυγατρικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο και ότι το προσωπικό που απασχολεί στην Αμερική είναι τουλάχιστον 3.500 άτομα, ενώ παγκόσμια υπερβαίνει τα 5.000 άτομα".

Ο επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη επιχείρησε να διασταυρώσει όσα του περιέγραψε ο φιλόδοξος επενδυτής όμως ο Κοντοστάθης είχε ακολουθήσει την τακτική της απομόνωσης. "Ο τότε συνεργάτης μου πείσθηκε από την ομάδα του και αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο. Συμμετέχοντας ενεργά στο σχέδιο εξαπάτησής μου. Ο "έμπιστός μου" είχε αναλάβει πια τα ηνία της διαπραγμάτευσης της εταιρείας μου με τον Κοντοστάθη...".Ο δικηγόρος του Δημήτρη Κοντομηνά, Δημήτρης Κουρέντας επεσήμανε: "Έπειθε τους επιχειρηματίες να απομακρύνουν τα στελέχη τους προκειμένου να έχει δικούς του ανθρώπους γύρω από τους επιχειρηματίες, οι οποίοι ακολουθούσαν το σχέδιό του".