Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση από σήμερα

01/07/2020 | 08:40

Από σήμερα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι εποχιακά απασχολούμενοι να υποβάλουν αίτηση στο supportemployees.services.gov.gr για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού συνολικού ύψους 534 ευρώ. Το επίδομα αφορά στους εργαζόμενους που οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν λειτουργούν ακόμα λόγω της πανδημίας και αναμένεται να επαναπροσληφθούν μόλις ανοίξει η επιχείρηση.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση οι εργαζόμενοι καλούνται να υποβάλλουν το έντυπο με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, βάσει του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α της ΚΥΑ με αριθμ. οικ. 23102/477/12-6-2020 (2268 Β’)», στην ειδική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr. Με την επαναλειτουργία της επιχείρησης, αρμόδιος για να δηλώσει στην ΕΡΓΑΝΗ την αναστολή της σύμβασης εργασίας του ή την πρόσληψή του, είναι ο ίδιος ο εργοδότης.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Κλειστή η Περιμετρική μέσα στις γιορτές από τους αγρότες – Έπεται κυκλοφοριακή κατάρρευση στην Πάτρα!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Νέο “χτύπημα” της Δίωξης Ναρκωτικών – Χειροπέδες σε μάνα και γιο

Πάτρα: Τον πλάκωσαν στο ξύλο με ρόπαλα – Μία σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” ο Λευτέρης Κακουλίδης