Με μουσική και γλυκό η υποδοχή της πρώτης πτήσης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Με ξεχωριστό τρόπο η έλευση των ταξιδιωτών από το Ανόβερο

Άνοιξε πλήρως ο τουρισμός στην Ελλάδα σήμερα 1η Ιουλίου, με την απελευθέρωση των πτήσεων από το εξωτερικό προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό τις δικές τους ετοιμασίες έκαναν και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», εκεί όπου το πρωί της Τετάρτης έγινε η υποδοχή της πρώτης διεθνούς πτήσης με ξεχωριστό τρόπο.

Συγκεκριμένα, τους επιβάτες που έφτασαν από το Ανόβερο της Γερμανίας, οι οποίοι έκαναν ποδαρικό, τους περίμενε μια έκπληξη, καθώς η υποδοχή τους έγινε μετά μουσικής και πιο συγκεκριμένα με λύρα και λαούτο.

Επίσης δόθηκε γλυκό και ένα νερό, δώρο από την περιφέρεια Κρήτης.

Συνολικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ1, θα φτάσουν σήμερα στο αεροδρόμιο της κρητικής πόλης περίπου 35 πτήσεις, κυρίως από χώρες της κεντρικής Ευρώπης, με τη Γερμανία να έχει την τιμητική της.

Εννοείται πως η υποδοχή των τουριστών γίνεται με τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, όπως η διεξαγωγή δειγματοληπτικών τεστ με βάση συγκεκριμένα στοιχεία και όχι στην τύχη, αλλά και την υποχρέωση των ταξιδιωτών να συμπληρώνουν ειδική φόρμα με τη χώρα προέλευσης τους, τις χώρες μέσω των οποίων ταξίδεψαν και τις χώρες τις οποίες επισκέφθηκαν πρόσφατα.