Γεννηματά: Είναι ολοφάνερο ότι η υπόθεση Novartis ήταν μια σκευωρία

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΑΛ

«Είναι ολοφάνερο ότι στήθηκε μια σκευωρία εις βάρος πολιτικών προσώπων, είναι ολοφάνερο ότι επρόκειτο για μια σκευωρία» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σχετικά με την υπόθεση της Novartis στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

H κα Γεννηματά άσκησε κριτική και στο γεγονός ότι σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει τεράστια ποσά, δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο για καταβολή αποζημίωσης στη χώρα μας. «Είχα αναφερθεί σε αυτό πρώτη φορά πριν 2,5 χρόνια και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα» τόνισε.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι «δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή» και πρόσθεσε: «Είναι ολοφάνερο ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε... Είναι ολοφάνερο ότι λειτουργούσε παρακρατικός μηχανισμός και από τον κ. Παππά και τον κ. Καμμένο και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Το ερώτημα είναι γιατί ο κ. Τσίπρας δεν έκανε τίποτα για να ελέγξει αυτά τα φαινόμενα. Ήταν σε αδυναμία να τα ελέγξει;».

Η κα Γεννηματά ανέφερε επίσης για το ίδιο ζήτημα: «Το εντυπωσιακό είναι γιατί ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να κρατήσει έξω από το κάδρο τον κ. Τσίπρα. Η πρώτη απάντηση είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί ότι τον εξυπηρετεί να έχει μια αναξιόπιστη αντιπολίτευση. Η δεύτερη απάντηση που δίνω είναι ότι υπάρχει ένας συμψηφισμός».

Όσον αφορά τη στάση του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε: «Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη μαχητική αντιπολίτευση. Εμείς ασκούμε στην κυβέρνηση αντιπολίτευση» .

Για τον τουρισμό και τις επιπτώσεις από την πανδημία, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι είναι μεγάλο το πλήγμα για μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ που στηρίζεται στον τουρισμό. «Η κυβέρνηση θα έπρεπε να λάβει πιο γρήγορα μέτρα για τον κλάδο και όχι να λαμβάνει αντικίνητρα στο να ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία… Έπρεπε να είχε μειωθεί ο ΦΠΑ στον τουρισμό στο 6% και αρκέσθηκε να τον μειώσει στον καφέ και την πορτοκαλάδα. Έπρεπε να προλάβουμε καταστάσεις» υπογράμμισε, ενώ χαρακτήρισε «άστοχη επιλογή τα δωμάτια καραντίνας στα ξενοδοχεία».

Τέλος, για τις τουρκικές προκλήσεις, η κα Γεννηματά ανέφερε, με αφορμή το ενδεχόμενο να ανοίξει η κυβέρνηση Ερντογάν την Αγιά Σοφιά σαν τέμενος: «Πιστεύουμε στον διάλογο και στις φιλικές σχέσεις με τη γειτονική χώρα. Αλλά διάλογος δεν πρέπει να γίνεται με το περίστροφο πάνω στο τραπέζι».

Πηγή: Star.gr

Διαβάστε επίσης